Anahtar Kelimeler:

Düzenleme yasaya uygun

Düzenleme yasaya uygun

 Yasaya açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konuk olduğu programda İnternet Yasası`na ve AK Parti`nin oy oranlarına değinen bir açıklamada bulundu.

Programa katıldı

Kanal 7`de yayınlanan `İskele Sancak` programında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen internete ilişkin düzenleme konusunda Avrupa Birliği`nden (AB) yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Atalay, Türkiye`den giden bazı kişilerin Avrupa`da ülke aleyhine kampanya yürüttüğünü kaydederek, AB`nin hükümetten de bilgi alması gerektiğini söyledi.

Mevzuata uygun

Düzenlemenin, AB mevzuatına uygun olduğunu belirten Atalay, internet trafiğinin belli bir süre saklanmasına ilişkin maddenin, AB`ye uyumu sağlama amacı taşıdığını bildirdi. "Düzenlemeyle yapılan şu; özel hayatın gizliliğinin temini ve kişilik haklarının korunması" diyen Atalay, "Katiyen özgürlüklerle ilgili bir şey, bir sansür yok. İnternet vericisinin bütün yayınına sansür, yasak falan yok. Sadece o sayfa, kişiyle ilgili, kişinin itiraz ettiği, şikayet ettiği, kendisiyle ilgili arzu etmediği o husus... Burada şöyle bir şey, sanki internete sansür geliyor... Kişiler keşke bunu bir okusalar... Anayasa`nın 20. Maddesi`nde, Türk Ceza Kanunu`nun 134. Maddesi`nde yer alan kişinin özel hayatının korunması, bireyi koruyan... Ben, bunu tam bir insan hakları uygulaması ve tedbiri olarak görüyorum." ifaderini kullandı.

Oy oranlarına açıkladı

Seçim anketleri sonuçlarına yönelik soru üzerine Atalay, 2011`deki genel seçimlerden beri partisinin yüzde 50 civarında bir oranda seyrettiğini ifade ederek, dün çıkan son araştırmaya göre oy oranlarının yüzde 48 buçuk olduğunu bildirdi. Atalay, Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinde seçim sonucunun ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, "İstanbul ve Ankara`dan tereddüdüm yok ama İzmir`i biraz daha görmek istiyoruz" dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli