Anahtar Kelimeler:

Ak Parti'den gövde gösterisi

Ak Parti

 Seçim startı verildi

 Ak Parti tarafından organize edilen aday tanıtım toplantısı Kültür Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay seçim çalışması boyunca karalama siyaseti yapmayacaklarını yapacakları çalışmaları anlatacakları söyledi. Atalay ayrıca son yapılan seçim anketinin de sonucunu açıkladı.

Seçime hazırız

AK Parti tarafından aday tanıtım toplantısı İl Kültür Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı İlçe, belde Belediye Başkan adayları, Ak partili yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir yaptı. Demir konuşmasında seçime en hazır parti Ak Parti’nin olduğunu söyledi Demir “ Son iki ayda yaşananlar bir kez daha gösteriyor ki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha sahip çıkmamız gerekiyor. Partimize her yönden eleştiriyorlar. Ancak seçime en hazır parti biziz. Bu muhalefete de seçim sandıklarında dersi vereceğiz” şeklinde konuştu. 

AK belediyecilik sürecek

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaptığı konuşmada ise Kırıkkale’nin 10 yıllık dönemde eksik gördükleri ne hizmet varsa yapmaya çalıştıklarını Kırıkkale’yi Ak Belediyecilikle tartıştırdıklarını söyledi. Korkmaz “ Bu bir bayrak yarışı. Arkadaşımız Mehmet Saygılının Kırıkkale’mizde Ak Belediyeciliği devam ettireceğine inancım tam. Tüm kırgınlıkları bir tarafa bırakalım. Partimizin ilimizde yapacağı hizmetler için çalışmamıza devam edelim. Bu seçimde kazanan partimiz ve Kırıkkale’miz olsun” şeklinde konuştu.

Yolumuza devam edeceğiz

Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmada ise siyaseti halkın hizmet alması için ibadet gibi yaptıklarını söyledi. Seçimlerde her partinin kendisini anlatması içinde imkân olduğunu ifade ederek “ Seçimde siyasi partiler vaatlerini belirtir. Biz Ak Parti olarak söylediğimiz yapar yapacağımız söyleriz. Kırıkkale’yi marka şehir yapmaya talibiz. Şunu bir kez daha söylemek istiyorum. Hepimiz Kırıkkaleliyiz. Halkımız kimin hizmet yapıp kimin hizmet yapmayacağını iyi bilir. Kırıkkale’de 3. Defa Ak Belediyeciliği getirmek için yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Geleceğe bakıyoruz

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can yaptığı konuşmada son iki ayda yaşanan gelişmelere dikkat çekerek halkımızın bu yapılanlara en iyi cevabı vereceğini söyledi. Can seçim boyunca muhalefet partilerinden sataşmalara gerekli cevabı halkın sandıkta vereceğini ifade ederek “ Halkımız bu taşeronlara gereken cevabı verecektir. Kırıkkale zor bir şehirdir. Bu güne kadar şehirleşme yolunda çalışmış bir belediye başkanımız vardı. Bundan sonrada ilimizi marka şehir yapacak bir belediye başkanımız olacak. Buna inanıyorum. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışma yapacağız. Hep birlikte en iyi şekilde çalışacağız. ” şeklinde konuştu.

Bu seçim çok önemli

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal konuşmasında AK Partiden aday olamayan isimlerin küsmeden kırılmadan parti çalışmalarına katılmaları gerektiğini söyledi.

Köksal “ Bu seçim çok önemli. Türkiye çok önemli işler yaptık. Yapılamaz denilen işleri yaptık. İlimiz içinde aynı şeyleri söyleyebilirim. İlimizin amiral gemisi Kırıkkale Belediyesi. Bu yüzden seçimde çok çalışarak bu amiral gemisini tekrar kazanmalıyız. Bu seçim genel Başkanımız Tayyip Erdoğan’ın varlık mücadelesi. Geçmiş dönemde bir çalışıyorsak şimdi beş çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Türkiye`nin bugün dev bir ülke

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay AK Parti’nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda yıpratıcı yayınlara aldanmamalarını, olup bitenlerin hepsi değerlendirilip yargının adaletli bir şekilde karar vereceğini söyledi. Atalay "Zor durumda küçük bir ülke değil, kıskanılan dev bir ülke. Büyük bir ülke, G20`lerin içinde, en zenginler arasında, dünyadaki 17`nci ülke, Türkiye bugün otoyolları, duble yolları ile havaalanları ile bütün yatırımlarıyla, sağlık, eğitim sistemi ile her ildeki üniversiteleri ile hamdolsun çok mesafe almış bir ülke. Türkiye`de bunu gerçekleştiren Ak Parti`dir. Onun için biz böyle bir hareketin temsilcisiyiz” ifadelerini kullandı.

Yerelden öte bir seçim

Atalay konuşmasında kara propaganda faaliyetlerinin çok olacağını belirterek partilileri bu konuda uyardı. Atalay “Her zaman başımız dik olacak, öyle gelişen, bazı gelişen kara propagandan da hemen etkilenmeyeceğiz. Şöyle bir düşüneceğiz. Bu kara propagandaların sebebi ne? Gelişen yeni durumların sebebi ne? Dolayısıyla inşallah yeni dönem hem şehirciliğimizde hem de ülke genelinde yeni bir başlangıç. Sadece bu seçim değil, başkanlarımızı seçme seçimi değil, bu seçim kendinden sonraki seçimleri de etkileyecek ve Türkiye`nin geleceğini etkileyecek çok farklı bir seçim. Bu seçim, yerel seçimden çok daha öte bir seçim. Hepimiz bunu biliyoruz ve söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

AK hareket asla lekelenemez.

Atalay, son zamanlarda yaşanan olayları herkesin bildiğini belirterek, "Bir koalisyon var. Büyük bir koalisyon. Yarısı dışarıda, yarısı içeride, uluslararası boyutları var. İçeride boyutları var ve bunların hedefi, Türkiye`de Ak Partiyi zayıflatmak, Ak Parti iktidarını düşürmek" dedi. Her şeyin farkında olduklarını, bu konuların hepsinin ayrıntılı bir şekilde çalışıldığını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:"Milletimiz bu konuyu iyi anladığı için de bunlar başarılı olamadılar. Bu bitti artık. Bu büyük hareket, AK hareket asla lekelenemez. Lekeletmeyiz. Bundan emin olun. Herkes bundan emin olsun. Bizim temel misyonumuzdur bunlar. Milletimiz bunun için güveniyor ve Allah`ın izniyle biz bu güveni asla sarsmayız. Hepimizin bireysel hayatımızda, görev hayatımızda en önemli hassasiyetimiz budur. Bizler hep kendimizden vererek, hizmet yürütürüz. Hep öyle olmuştur. Dolasıyla Ak Parti`nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır." dedi.

Demokratikleşme Paket

Bazı savcı ve hakimlerin yerlerinin değişmesinin farklı şekilde yorumlandığını belirten Atalay, "Oralarda bir ekip vardı. Birbiriyle irtibatlı, adaleti sarsan, teraziyi doğru tartmayan bir ekip vardı. Çok büyük usul hataları ile yürüttüler ve bunlar tespit edildi. Bundan sonra inşallah yargı adaletli bir şekilde olup bitenleri değerlendirecek" diye konuştu. Atalay, TBMM`de 11 Şubat`ta Anayasa Komisyonu`nda Demokratikleşme Paketi`nin görüşülmeye başlanacağını belirterek, seçimden önce paketi çıkaracaklarını bildirdi.Son dönemde hazırladıkları yargı ile ilgili bir paketin Adalet Komisyonu`nda 11 Şubat`ta görüşülmeye başlanacağına değinen Atalay, şöyle konuştu:"O yargı paketi de çok önemli. Türkiye`nin normalleşmesi yönünde çok önemli adımlar atıyoruz. Özel Yetkili Mahkemeleri tamamen kaldırıyoruz.

Durumu anlattı

Bu Özel Yetkili Mahkemeler, iyi açıklamak lazım birileri yanlış yorumlar yapıyor, Özel Yetkili Mahkemeler aslında Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamıdır. Zaten her Özel Yetkili Mahkeme, bir ağır ceza mahkemesidir. Sadece ona özel davalar verilmiştir. Şimdi bütün ağır ceza mahkemeleri o tür davalara bakacak. Bu Türkiye`nin yargı alanında daha bir normalleşmesidir. Bizim 11 yıl en önemli çabamız Türkiye`yi normalleştirmek olmuştur ve o çabamız devam ediyor. Bu son gelişmeleri de bir anlamda biz fırsata dönüştürdük, ekip olarak iyi çalıştık ve yine demokratik motifleri ağırlıkta olan yeni bir paketi çıkarttık. Burada tutuklamalar 5 yıla iniyor. Şu anda 10 yıl. Şöyle düşünün bir dava 5 yıl sürüyor, 5 yıl o kişi tutuklu, dava sonuçlanmıyor. Tutukluluk bir tedbirdir, bir ceza değildir" dedi.

Oyumuz % 48.50

Pakette çok önemli değişikliklerin bulunduğunu vurgulayan Atalay, "Önemli değişiklikler var, telefon dinlemeleri ile ilgili. Büyük bir kaygı alanı oldu, insanlar, ilgili, ilgisiz herkes `telefonum dinleniyor` diyor. Bunlara son vermek için çok özel maddeler getirdik bu pakette. Hem illegal şekilde bu işleri yapanların cezalarını arttırdık 4 yıla kadar hem de yargıda dinlemeyi artık öyle şüphe falan değil delile bağlayacak, mahkeme delile bağlayarak ve ağır ceza da buna karar verecek. Bütün bunları bu yasanın içerisinde getiriyoruz" dedi.            Atalay, bugün yerel seçim olsa, Ak Parti`nin oy oranının yüzde 48.50 olduğunu belirterek, bazen yüzde 50`nin bir altına düştüğünü ancak yine aynı trendde devam ettiklerini kaydetti.

Keskin’de sorun çözüldü

Atalay son olarak Keskin’de yaşanan su sıkıntısı hakkında bilgi verdi. Atalay “Keskinimizde böyle bir problem yok. Olmayan problemi varmış gibi gösteriyorlar. Geçtiğimiz dönemde de aynı olay yaşandı. Bu sorunu elbirliği ile çözdük. Su problemin çözümü için gerekli görüşmeleri yaptık. Mevcut Belediye başkanımız bu sorunun çözümü için daha çok çaba içinde olmalıydı. Kendi Belediye Başkanımız bile olsa işini yapamıyorsa biz gerekeni yaparız” şeklinde konuştu.

Seçim ofisi açıldı

Konuşmaların ardından Kırıkkale ilçe ve Belde Belediye Başkanlarının tamamı partililere tanıtıldı. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılının seçim bürosunun açılışı için Zafer Caddesine kadar yaya şekilde konvoy oluşturuldu. Yürüyüş esnasında sık sık sloganlar atılarak Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı’ya destek verildi. Mehmet Saygılı’ya ait seçim bürosu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından açıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli