Anahtar Kelimeler:

Şehitler anısına anlamlı sergi

Şehitler anısına anlamlı sergi

 Duygusal anlar yaşandı

Kırıkkale`de `Vatan İçin Can Verenler Derneği` tarafından 174 şehit`in ve şehit törenlerinde çekilen toplam 300 resmin yer aldığı resim sergisi açıldı.

Sergiyi gezdiler

Kırıkkale`de `Vatan İçin Can Verenler Derneği` tarafından 174 şehit`in ve şehit törenlerinde çekilen toplam 300 resmin yer aldığı resim sergisi açıldı. Kültür Merkezi Salonunda açılan sergi sırasında şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Oğullarını vatana feda eden şehit anneleri, "Özlüyoruz, ama vatan sağ olsun` dediler. Serginin açılışında bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, böylesine anlamlı bir günde Türk milleti ve vatanı için canını feda eden şehitleri minnetle andığını belirtti.

Allah sabır versin

Kolat, "Şehit ailelerine Yüce Allah`tan sabır diliyorum. Gazi ve malullerimize de gösterdikleri üstün gayret ve fedakarlıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti için şehit ailesi olmak en büyük şereftir. Çünkü inancımız gereği şehitlik rütbelerin en büyüğü ve kutsal olanıdır. İnanıyorum ki şehitlerimizin ruhları her zaman bizimle beraberdir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen iç ve dış güçler kötü emellerine asla ulaşamayacaklardır. Dün olduğu gibi bugün de devletimiz her zaman onlarla baş edecek güç ve kudrete sahiptir" dedi.

Geniş katılım oldu

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise şehitleri yeniden hafızlarda canlandırmak için 5 gün süreyle bu sergiyi açtıklarını söyledi. Şehitler için açılar resim sergisi, siyasileri de bir araya getirdi. Sergiye, MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz, Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu da katıldı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli