Anahtar Kelimeler:

Atış poligonu hizmete girdi

Atış poligonu hizmete girdi

 Polis Meslek Yüksek Okulu Yarı Açık Silah Atış Poligonu açılış töreni yapıldı.

Geniş katılım

Açılış törenine Valimiz Sayın Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Şahan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, il müdürleri, yetkililer, atış poligonunun yapılması emeği geçen hayırseverler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Uygulamalı eğitim

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende e İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından dua yapıldı Duanın ardından bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat Polis Meslek Yüksek Okulunun Türkiye genelindeki sayılı Meslek Yüksek Okullarından birisi olduğunu hem kuruluş yeri itibariyle hem de gösterilen özen itibariyle Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu güzel bir okul olduğunu belirtti.  Okulun yapımında emeği geçen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olmak üzere herkesin katkısı olduğunu ifade ederek “Şimdi ise Atış Poligonu devreye giriyor. Okulumuz değerli iş adamlarımızın, kurumlarımızın katkılarıyla daha iyi bir noktaya getiriliyor. Polislik eğitiminde en çok uygulama önemlidir.

En iyi hizmet için

Bizim polisimizde uygulama eksikliği, olaylara müdahale eksikliğini olaylara müdahale edildiğinde daha çok görüyoruz. Çok iyi yetişmiş, iyi eğitim almış polis okullarında uygulamaya ağırlık verilen bir uygulama söz konusu ise öyle bir eğitim alınmışsa orada yetişen polisler daha doğru olaylara müdahale ediyor ve daha etkili sonuç alıyorlar. Buradan da şunu anlıyoruz ki eğitime önem veren, eğitime ciddi katkı sağlayan, özellikle de uygulamalı eğitime önem veren okullarımız daima ön plana çıkıyor. Burada bütün amacımız vatandaşımıza huzur ve güven içerisinde yaşaması için, en iyi hizmeti verebilmek içindir. İnşallah kazasız belasız bir poligon olarak hizmet eder. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

4000 m2’lik uygulamalı alan

Yarı Açık Atış poligonunun Emniyet Genel Müdürlüğünün 2009 yılı Açık Atış Alanı Tip şartnamesine uygun olarak yaklaşık 1 yılda yapıldı. Açık alanda 80*25*5 metre ebatlarında bir uygulama alanının olduğu, kapalı alanda ise 15 adet silah atış kulvarı bulunuyor 4.000 m2’lik uygulama alanında ise öğrencilerin uygulamalı dersi tatbik etme imkânına sahip olacağı belirtildi. Poligonda Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve personeli haricinde, Özel Güvenlik personeli ve kursiyerleri, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve Hizmet içi eğitimler kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün personelinin de kullanımına açıldığı ifade edildi.

Plaket verildi

Vali Ali Kolat tarafından Yarı Açık Silah Atış Poligonunda tabanca ile hedefe ilk atış gerçekleştirildi.Tören sonrasında Okulu Yarı Açık Silah Atış Poligonunun ve ayrıca açılan spor alanlarının yapımında yardımda bulunan hayırseverlere Vali Kolat tarafından plaket verildi.Daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte öğle yemeği yediler.

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu