Anahtar Kelimeler:

Okul avluları kullanıma açılsın!

Okul avluları kullanıma açılsın!

 Vatandaş önerisi

Kırıkkale`de sokak düğünlerinin yasaklanmasıyla birlikte düğün salonu sayısında bir artış görülüyor. Salon kiraları da çok ciddi oranda artmış durumda.

Vatandaş önerisi

İşte bu yüzden vatandaşlar tam anlamıyla mağdur. Bir kaç bin liralık düğün maliyeti, sokak düğünlerinin yasaklanmasıyla birlikte 8 ila 10 bin liranın üzerine çıkıyor. Bu durum vatandaşları sıkıntıya sokarken, vatandaşlar, mahallelerdeki okul avlularının düğünler için açılmasını öneriyorlar. Düğün salonlarının çok pahalı olduğunu belirten vatandaşlar, "Sokak düğünlerini yasakladılar. Vatandaşı düğün salonlarına mahkum ettiler.

Örnekleri var

Bunu fırsat bilen düğün salonları, fiyatları adeta uçurdular. İşte hem fiyatı dengelemek ve hem de vatandaşları onlara mahkum etmemek için okulların avluları ve spor salonları düğünler için kullanılabilir. Üstelik okullar da bu işten gelir elde eder ve bunu da okul için harcar. Bu öneri son derece makul ve gerçekleştirilebilir. Bunu il idarecilerinin düşünmesini istiyoruz. Örneği bir çok ilde mevcut" diyorlar.

Salon sayısında patlama!

Kırıkkale`de düğün salonu sayısında adeta patlama yaşanıyor. Sokak düğünlerinin yasaklanmasıyla birlikte salon sayısı artmaya başladı. Yeni açılan salonlara yenileri de eklenecek. Şu anda şehrin bir çok yerinde düğün salonu inşaatları devam ediyor. Salonların düğün sezonuna yetiştirilmeye çalışıldığı gözleniyor. Özellikle şehrin doğu bölgesinde bir kaç düğün salonu inşaatı dikkat çekiyor.

 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli