Anahtar Kelimeler:

İstihbarat bilgisi verdi

İstihbarat bilgisi verdi

 Komisyonda konuştu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, istihbaratın eski yapısını koruyacaklarını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu`nda Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu`ndaki değişiklik yapılmasına dair teklif görüşüldü.

Komisyonda açıklama

Atalay, komisyonda yaptığı konuşmada, İstihbarat Koordinasyon Kurulu`nun eski yapısını koruyacaklarını söyleyerek, kurala Başbakan`ın başkanlık etmesini ön gören maddede bir önerge vererek değişiklik yapacaklarını ifade etti. Atalay, İstihbarat Koordinasyon Kurulu`na Başbakan`ın başkanlık edeceğine dair teklifi geri çekeceklerini ve eski haliyle kurulun faaliyetlerine devam edeceğini kaydederek, "İstihbarat Koordinasyon Kurulu var, mevcut yasada var. Bu kurulun başkanı MİT Müsteşarı`dır. Genelkurmay istihbarat elemanı, Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat, jandarma istihbarat oraya katılıyor.

Eski yapı korunacak

Hepsi zaten belirli periyodlarla bir araya geliyorlar. Arkadaşlar bir öneri getirmişler biz onu çekiyoruz geri alıyoruz. Burada arkadaşlar Başbakan`ın başkanlığında bir koordinasyon ön görmüşler. `İstihbaratın hepsi Başbakan`a bağlanıyor` diye, önerge ile onu değiştireceğiz, eski yapısını koruyacağız. İstihbaratçı arkadaşların genel yaklaşımı bir siyasi irade olsa daha verimli çalışacağı yönünde. Şu anda kaldırmış oluyoruz, onu da burada size ifade etmiş olayım. Teklif içinden bir önerge ile onu çıkarmış olacağız" dedi.

İstihbari faaliyetler

Sınır ötesinde yönelik istihbarat çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Atalay, "Suriye Irak başta olmak üzere sınır ötesinde icra edilen faaliyetler bizim için bir dış politika sorunu olmaktan çıkmış bu bölgelerden gelen terör tehditleri iç güvenliğimizi tehdit eder hale gelmiştir. Bir taraftan bu tehditlere yönelik daha fazla çabanın ortaya konması ulusal güvenliğimiz açısından hayati önem taşımaktadır. İnsan istihbaratı ve teknik istihbaratın bu alanlara yoğunlaşması teşkilatımızın önceliğidir. Emniyet istihbarat başta olmak üzere diğer istihbarat kurumları iç istihbarata yönelik faaliyetlerini hali hazırda sürdürmektedir" dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu