Anahtar Kelimeler:

Muhtarın ilginç vefası!

Muhtarın ilginç vefası!

 Ölen herkes burada!

Kırıkkale`nin Yenimahalle muhtarı Mirzali Tarlabölen, vefat eden mahalle sakinlerinin fotoğraflarını muhtarlık binasındaki odasında özel bir çerçevede saklıyor.

İlginç bir çalışma

Muhtar Tarlabölen, yaptığı açıklamada, muhtarların toplumda önemli bir görevi üstlendiğini belirtti. Mahalle sakinleri tarafından sevilen, sayılan ve unutulmaması gereken kişilerin vefat ettiklerinde vesikalık fotoğraflarını muhtarlık binasındaki özel bir çerçeve içerisine astığını belirten Tarlabölen, görev yaptığı 10 yılda yaklaşık 500 fotoğraf biriktirdiğini kaydetti. Tarlabölen, muhtarlığın çok özel bir görev olduğunu ve sorumluluğu da beraberinde getirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

Bilgi verdi

"Halkımızın sorunlarını çözmek, onların istek ve arzularına yönelik çözüm yolları üretmek, bizlerin en önemli görevleri arasında. Mahallemdeki vatandaşlarıma 10 yıldır hizmet veriyorum. Bu sürede mahallemde yaşayan yaklaşık 12 bin kişiyi yakından tanıma fırsatım oldu. Onların iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında oluyoruz. Vatandaşlarımız her konuda bizlere güvenerek dertlerini, sıkıntılarını ve sevinçlerini paylaşıyorlar.

Yeniden aday oldu

Bu görevimizin toplumsal anlamda çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Büyüklerimizi de yıllar sonra yeniden hatırlamak adına fotoğraflarını muhafaza ederek unutmuyoruz." Mahallesindeki ihtiyaç sahibi ailelere kurum ve kuruluşlar aracılığıyla her türlü konuda yardımcı olduğunu kaydeden Tarlabölen, yerel seçimlerde de muhtarlığa yeniden aday olduğunu sözlerine ekledi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli