Anahtar Kelimeler:

Görülmemiş önlemler!

Görülmemiş önlemler!

 Başbakan için…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kırıkkale`de gerçekleştireceği miting için görülmemiş önlemler alındığı gözlendi.

Çok sıkı önlemler

Saat 16:00`de gerçekleştirilecek olan miting için hazırlıklar dün geceden itibaren başladı. İl Başkanı Mehmet Demir, miting hazırlığını, Vali Ali Kolat ise önlemleri takip etti. Meydana çıkan tüm yollar kapatıldı. Meydan şu anda demir korkuluklarla çevrildi. Alanda AK Partili görevliler, ses düzenini ayarlayan personel, platform görevlileri ve polislerden başka kimse olmadı. Alana kimse alınmadı. İlerleyen saatlerde vatandaşlar ve gazeteciler alana girebildi.

Gazeteciler bile giremedi

Gazetecilere bile alana giriş izni verilmedi. Gerekçe ise bomba aramasının yapılıyor olması. Bu arada, miting için çevre illerden polis takviyesi yapıldığı gözlendi. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri de görev yaptı. Kurumlarda işi olan vatandaşlar kurumlara ulaşmakta güçlük çekmeye başlayınca zaman zaman polisle tartışmaları oldu. Gazeteciler bile sadece bir kapıdan içeri alındı. Kadınlar için de ayrı bir bölüm oluşturuldu.

Helikopterle takip

Kırıkkale`de ilk kez böylesine sıkı bir önlem alınması dikkat çekti. Demir korkuluklar arbedede açılmasın diye birbirlerine plastik kelepçe ile bağlandı. Gazetecilerin basın kartlarını bile Başbakanlık polisinin dağıttı gözlendi. Bu arada sivil bir helikopter sabah saatlerinde şehir üzerinde 6 tur atarak önlemleri ve meydanın durumunu takip etti. Başbakan geldikten sonra da alan üzerinde sürekli bir helikopter uçtu. Miting bitene kadar bu devam etti. Başbakanla birlikte üç ayrı helikopter geldi. İkisi sivil biri askeri helikopterler dikkat çekti. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu