Anahtar Kelimeler:

Vergi Şampiyonları belli oldu

Vergi Şampiyonları belli oldu

 Ödülleri verildi

Kırıkkale vergi rekortmenleri Kurumlar Vergisinde Eryapı San. Tic. Ltd olurken, Gelirler vergisinde Çakır Yıldırım oldu.

Vergi rekortmenleri

Rekortmenlere ödülleri Valilikte yapılan törenle verildi. Vali Kolat  vergi tahsilatında kendi kendine yeten bir il olduğumuzu açıkladı. Vergi haftası vergi rekortmenlerine verilen ödül töreni ile sona erdi. Valilik toplantı salonunda yapılan törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Defterdar Mehmet Erkınay, SMMO Başkanı Kürşat Gürtemel oda yöneticileri vergi mükellefleri katıldı.

Fiziksel kapasite sıkıntılı

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay  vergi haftasının bu yıl 25.sini düzenlediğini  ülkede vergi bilincini yaymak için çaba içinde olduklarını söyledi. Erkınay  vergi bilincini  tabana yayma politikasında önemli rol oynadıklarını söyledi. Erkınay  “Vergi politikalarını layıkı ile vatandaşımıza anlatmak için çaba içerisindeyiz. Vergi haftasında  mükelleflerimizi iş yerinde ziyaret ettik. Bizim en büyük problemimiz fiziksel kapasitemiz yeterli değil. Vergi dairelerinin konumları nedeniyle mükelleflerimizle sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi kendine yeten bir iliz

Kırıkkale Valisi Ali Kolat verginin yerinde kullanılması ile sağlık, ulaşım, eğitim, sosyal yardımlaşma dalında çok iyi yerlere gelindiğini söyledi. Vergi vermenin vatanseverlik görevi olduğunu  belirterek “Vergi tahsilatında kendi yağı ile kavrulan bir iliz.Tahsilat ve tahakkuk konusunda Türkiye’nin  önde gelen illerinden biriyiz” şeklinde konuştu.

Şampiyonlara plaketleri verildi

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi şampiyonu olan Eryapı San. Tic. Ltd. adına Hüsamettin Öztürk’e , Gelirler Vergisi şampiyonu olan Çakır Yıldırım adına ödülü Meltem Dağdelen’e ödülleri Kırıkkale Valisi Ali Kolat tarafından verildi.Kurumlar Vergisinde ikinci olan Detay Taşıt Yedek Parça madeni yağ temsilcisi Nurettin Torun, Gelirler vergisinde ikinci olan Nihat Gökbulut adına Bülent Özkan’a ödüllerine Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız tarafından verildi. Kurumlar vergisinde üçüncü olan MNB İnşaat Gıda ve Emlak Tic. Ltd adına Hamit Öztürk’e Gelirler vergisinde ise Bekir Bülbül’e ödülleri Kırıkkale Deftardarı Mehmet Erkınay tarafından verildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli