Anahtar Kelimeler:

200 kişilik istihdam

200 kişilik istihdam

 İşte çağrı merkezi

Vali Ali Kolat, Türkcell İletişim Merkezi ile İl Müftülüğü`nü ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Turkcell İletişim Merkezi`nde incelemelerde bulundu.

Turkcell ziyareti

Ziyarette Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu da hazır bulundu. Kızılkanat İş Merkezi’nde yeni açılan Türkcell Çağrı Merkezini gezen Vali Ali Kolat, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Verilen bilgilerde Kırıkkale lokasyonunda hem Türkcell hem de Halkbank müşterilerine hizmet verildiği, 100 kişi Türkcell, 100 kişi Halk Bankası ekibinden yer almak üzere toplam 200 kişinin istihdam edileceği bildirildi. Burada kısa bir konuşma yapan Kolat, “Hakikaten çok güzel bir kompleks olmuş. Halkımızın bu tür iş alanlarını bilmesi gerekir. Güzel bir hizmet alanı oluşturulmuş. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Müftü bilgi verdi

Kolat, daha sonra İl Müftülüğü`ne geçti. İl Müftüsü Bekir Gerek ve personel tarafından karşılanan Vali Kolat, çalışmaları hakkında kısa bilgi aldı. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından verilen bilgilerde, 2013-2014 yılında Kur’an Kursu öğrenci sayısının 4630 kişiye ulaştığı, vaizlerin yüz yüze vaaz becerilerini geliştirmeleri açısından  %84’üne eğitim verildiği, bundan sonra vaizlerin kendilerinin vaaz verebileceklerini söyledi. Ayrıca İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur Cami inşaatı ve diğer camilerin teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Vali teşekkür etti

Yaptığı ziyareti değerlendiren Vali Kolat, "Hayatımızın her kademesinde olduğu gibi Müftülük olarak sizlerde çalışmalarınızı yürütüyorsunuz. Camilerimize gösterilen itina, insanımıza gösterilen bir itinadır. Güzel çalışmalar yapılıyor. Allah hepinize kolaylık versin. Allah’a şükür, Türkiye’de bu konularda ciddi mesafeler alınmıştır. Üniversitelerimizin İlahiyat Fakültelerinde öğrenci kapasiteleri geçen yıllara göre daha da artmıştır. Artık dini konulara daha çok önem veriliyor. Ben bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli