Anahtar Kelimeler:

Beddualar kendilerini çarpar”

 Beddualar kendilerini çarpar”

 Atalay tepkisi…

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, `Hükümete karşı neden böyle darbe girişimindeler ve beddualarla meşguller, o beddualar kendilerini çarpar. Bize bir şey yapmaz” dedi.

Kırıkkale ziyareti

Kırıkkale de partisinin Kadın Kolları Seçim Bürosunun açılışını yapan Atalay, yanında kızı Tuba Atalay, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir ve Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı ile birlikte Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı. Atalay, `Kadınların kimlik ve kişilik kazanmaları en fazla bizim iktidarlarımız döneminde olmuştur. Kadınlarda ve kız çocuklarımızda okuma oranı düşüktü ve şuanda öyle yükselttik ki erkek çocuklarıyla eşit seviyedeler. Bunun için `Haydi Kızlar Okula Projesini` uyguladık. Bunu ilk uygulayan Ak Parti`dir. Sebebi şu, okumazsa kimlik ve kişiliğini yeterince kazanamayabilir ve hakkını korumayabilir. Okuyan, yetişen, meslek edinen kadınlarımız, kızlarımız hayatta daha dik durur ve kendi hakkını hukukunu daha iyi korur ve kendine özgüveni daha da artarö diye konuştu.

Tepki gösterilmiş!

Başbakan Yardımcısı Atalay, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı`nın kendisine anlattığı bir şeyi paylaşmak istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: `Belediye başkan adayımızın eşi ve kadın kollarında görevli kadınlar bir mahallede çalışma yapmışlar. Arabalarına binmek üzereyken iki güzel giyimli bayan gelmiş, tabi bizim arkadaşlarımız ilgi göstermişler, o bayanlardan birisi demiş ki, siz burada aday Mehmet Saygılı`nın eşiymişsiniz doğru mu` O da doğru demiş, selam söyleyin demiş, ben Mehmet Saygılı`nın da Beşir Atalay`ın da, Tayyip Erdoğan`ın da Allah belasını versin demiş. Şimdi bunlar çıldırmışlar, onlara anlatın. Hani İslami hizmet için çalışıyorlardı, müslüman kadının, kimlik, kişilik kazandığı her hakkını elde ettiği bu dönemde niye bu hükümete karşı böyle darbe girişiminde ve beddualarla meşguller o beddualar kendilerine çarpar. Bize bir şey yapmaz.

Başbuğ açıklaması

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Atalay, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ`un tahliye olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Bu olayın başından beri kendilerinin bir Genelkurmay Başkanının terör örgütü başı olarak tutuklanmasına katılmadıklarını ve olumlu karşılamadıklarını belirten Atalay, `Biz bu durumu üzüntüyle karşıladığımızı beyan etmiştik. En üst ve yüksek seviyede beyan etmiştik. Dolayısıyla şuanda tahliye olmasından da memnun olduk. Tabi uzun süre bir tutukluluk, dava henüz sonuçlanmamış. Böyle bir durumda, kim olsa bazı sitemleri, yargıya dönük eleştirileri olur, akşam ki konuşmasında da ben onları gördüm” diye konuştu.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu