Anahtar Kelimeler:

Keskin suya doyacak!

Keskin suya doyacak!

  

Suyun temeli atıldı

Keskin ilçesindeki su sorununu giderecek olan çalışmanın temeli hafta sonu yapılan törenle atıldı. Törende konuşan Atalay, Keskin`in su sıkıntısının sona ereceğini söyledi.

Tören yapıldı

Keskin ilçesinde düzenlenen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay, Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, Milletvekili Sayın Ramazan Can, İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve davetliler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Filiz yaptığı konuşmada, Keskin İçme Suyu Projesinin 29 Ocak 2014 tarihinde müteahhit firmaya ihale edildiğini, ihale tutarının 8,5 milyon TL tutarında olduğunu, projenin 11 milyon TL’yi  bulacağını söyledi. Projenin Kalkınma Bankası ve İller Bankası tarafından desteklendiğini belirtti. Mustafa Filiz Projenin 2015 yılı sonuna doğru tamamlanacağını vurguladı.

Atalay bilgi verdi

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay, Keskin’de önemli bir projenin temelinin atıldığını belirterek, Keskin de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Atalay “Bu proje ile Keskin İlçesinin su sorununu çözmüş olacağız. Keskinli kardeşlerim biliyorlar Keskin’in su şebekesi oldukça eski. Şu anda su şebekesi Kırıkkale için yapılan arıtma tesislerinden geliyor. Orada da sorunlar ve kaçaklar var.  Dolayısıyla bu proje ile su sorunumuzu çözmüş olacağız. Aslında keskin ilçemiz su yönünden yoksun bir yer değil. Burada zengin su kaynaklarımız var. Bir yandan da keskin ilçemiz su sorunu çekiyor. İnşallah bu temel atmayla bütün bunlar bitmiş olacak.

Temel atma töreni

Bu projenin maliyeti 11 milyon TL olacak. 19 km ana arteri sağlıklı su gelebilmesi için döşenecek ve Keskin’in içi bütün su şebekeleri yenilenecek. Eski sağlıksız su boruları çıkarılacak. Yeni borular döşenecek. Keskin içinde 92 Km olacak ve her eve sağlıklı su ulaşacak. Burada  Hükümetimizin katkısı var. Bu maliyetin yarısını hibe edecek.  Yarısını ise İller Bankası belediyelere kredi veren kuruluşumuz 15 yıl vadeyle kredi verecek. Burada yüklenici firma tarih olarak 2015 yılının sonunu öngörüyor ama firmamızla görüşüp onu öne almaya çalışacağız. Firmamız ve İller Bankası ile görüşüp en kısa zamanda bitirmeye çalışacağız" dedi. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yetkili firma sahibi ile görüşerek projenin 2015 yılı Haziran ayı içerisinde tamamlanacağı sözünü aldı. Konuşmalardan sonra Keskin İçme suyu Tesisi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu