Anahtar Kelimeler:

‘Sağlıkta çağ atladık'

‘Sağlıkta çağ atladık

 Hastanelerin açılışı yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yüksek ihtisas Hastanesi’nin açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılımı ile yapıldı.

Hastanelere açılış

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Ek hizmet Binası, Kırıkkale Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Rektörlük Hizmet Binası, Veteriner Fakültesi Hastanesinin  açılışları dün yapılan törenle yapıldı. Törene Başbakan Yardımcısı  Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Törende konuşan Başbakan yardımcısı Beşir Atalay Sağlık konusunda Kırıkkale’nin çağ atladığını söyledi. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi açılışı töreni yapıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl müdürleri, Ak Partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara’ya gidiş azaldı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada Yüksek İhtisas Hastanesinin ek binasının açılışını yaptıkların ek binanın bir hastane kadar geniş modern olduğunu söyledi. Kolat “İlimiz modern bir hastane daha kazandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sağlık konusunda hareketli bir iliz.    Ankara’ya giden hasta sayımızda düşüş var.  Bizim açımızdan Ankara’ya az hasta gönderme telaşı içindeyiz. 700 doktor 4 bine yakın sağlık çalışanı ile kaliteli bir hizmet vermekteyiz. Sağlık bakanımızdan bir tek konuda yardım istiyoruz. Üniversite hastanemizde doktor sağlık personeli sıkıntısı var. Bu sorunda çözüldüğü zaman il olarak sağlık alanında sıkıntımız olmayacak” şeklinde konuştu.

Dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının tıp Bayramını kutladı. Müzezzinoğlu sağlık yatırımları konusunda Türkiye’nin  büyük adımlar attığını ifade ederek “ 76 milyon vatandaşımıza sağlık ulaştırma engelleri aşma çabası içindeyiz. Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 2013 yılında beş yüz bin yabancı Avrupalısı, Asyalısı, Balkan ükelerinden, Türki cumhuriyetlerden, Arap ülkelerinden  sağlık hizmeti almak isteyen insanlar yurdumuza geldi. Sağlık turizmden ülkemize 2,5 milyar dolar para kazandık. Bu dünya standartlarının üzerinde. Türkiye’yi Sağlık merkezi yapacağız. 2023 yılındaki hedefimiz 10 milyar dolar gelir hedefliyoruz. 24 bin yatak kapasitesini kamu hastaneleri ile birlikte 2018 yılında tamamlanması ile birlikte daha modarn teknik ekipman açısından  donamlı hastanelerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Hastanene çevresi değişecek

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay yaptığı konuşmada iktidara geldiklerinde sağlıkta üç hedef belirlediklerini bunun ilkinin Sağlık hizmetlerin tek çatı altında toplamak olduğunu, ikincisinin aile hekimliği uygulaması olduğu son hedeflerinin genel sağlık sigortası olduğunu belirterek “Hükümet olarak üç hedefe de ulaştık. Kırıkkale’de 50 bine yakın emekli var. Sağlık konusunda gelişimi en iyi bilen onlardır. Kırıkkale olarak sağlıkta çağ atladık. İstediğin hastaneye gidiyor, istediğin eczaneden ilaçlarını alabiliyorsun. Hastaneye daha önce gezdim. Oldukça modern bir hastane” şeklinde konuştu. Atalay seçim sonrası Hastane çevresinde düzenleme yapacaklarını bir kez daha tekrarlayarak “ Hastanenin çevresi değişecek. Düğün salonları buradan kalkacak. Hak sahiplerini zarar uğratmayacağız. Bu alan Sağlık Kampüsü olacak” şeklinde konuştu.

Açılış yapıldı

Konuşmaların ardından hastane ek binasını açılışı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırıkkale Milletvekilleri  Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz  İl müdürleri tarafından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

27 bin hastaya bakılıyor

Yüksek İhtisas Hastanesi ek binasının açılışın ardından Kırıkkale Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Rektörlük Hizmet Binası, Veteriner Fakültesi Hastanesinin, açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Kırıkkale Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Baş hekimi Prof. Dr. Osman Güler 2009 yılında temeli atılan hastanenin açılışı yapıldığını 59 poliklinik, 52 yoğun bakım yatak sayısı olduğunu aylık ortalama 27 bin hastaya bakıldığını söyledi.Güler “ 10 ameliyathanesi ve giderek artan hasta sayısı ile ilimizin sayılı hastanelerinden biri olmaya adayız” şeklinde konuştu.

Sağlık elemanı eksiğimiz var

Törende konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız 2013 yılında üniversiteye hibe yatırımla birlikte 200 milyon fazla yatırım tamamlandığını söyledi. Üniversitenin 30 bine yakın bir nüfusu hizmet verdiğini  şehir merkezinden sonra en büyük yerleşim yeri olduğunu belirtti. Yıldız “ 2009 yılında temeli atılan hastanenin hizmete açıyoruz. Üniversitelerin üç klasik fonksiyonu en belirgin şekilde sağlık alanı ve özellikle Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi bir raya gelmektedir. Hastanemiz Kırıkkale’nin tek 3. Basamak hastanesidir. Kırıkkale ve civarı illerde her türlü sağlık sorununu burada çözme konusunda kararlı ve iddialıdır. Sağlık alanı ilgili en önemli sıkıntımız yardımcı sağlık elemanı eksiğimizdir. Ebe Hemşire, fizyoterapist başta olmak üzere çok sayıda ilave sağlık çalışanına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

İstikrar sürsün

Törende sonradan gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı konuşmada Türkiye’nin kronikleşen sorunlarını çözdüklerini belirtti. Elvan “ AK Parti iktidarı olarak Türkiye’nin sorunlarını çözmeye deva ediyoruz. Problemlerin çözümü için istikrarın devam etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Açılışlara yetişemiyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada dünyanın sayılı sağlık hizmetleri ve yatırımları yapan ülkeler içinde yer aldıklarını söyledi. Müezzinoğlu  “Rehabilitasyon Merkezi olan hastanelerimizden birisi Üniversite hastanemiz. 2009 yılında temeli atılan bir hastanemizi daha hizmete açıyoruz. Son yıllarda sağlık alanında  yaptığımız yatırımların açılışlarına ve temel atma törenlerine yetişmekte zorluk yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık alanında iyi durumdayız

Törende konuşan Başbakan yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale’nin sağlık konusunda önemli hizmetler aldığın söyledi. Atalay Yüksek İhtisas Hastanesi ek binasının yanı sıra Kırıkkale Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Rektörlük Hizmet Binası , Veteriner Fakültesi Hastanesinin açılışlarını yaptıklarını söyledi. Atalay “ Sağlık alanın da Ankara’nın yükünü hafifleten iller arasındayız. Kırıkkale Sağlık açısında son yıllarda çağ atladı. Bunu Ak parti iktidarında yapılması da sevindirici bir gelişme şeklinde” konuştu .

Bakanlar açtı

Kırıkkale Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Rektörlük Hizmet Binası, Veteriner Fakültesi Hastanesinin açılışı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız’ın kestiği kurdela ile hizmete girdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu