Anahtar Kelimeler:

Erasmus çok önemli

Erasmus çok önemli

 Kırıkkale Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İktisat Topluluğu tarafından Yahya Kemal Salonu`nda Avrupa Fırsatları ve Erasmus" konulu konferans düzenledi

Ulusal ajans karşılıyor

Konferansta Sürekli Eğitim Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya katılımcılara şu an yürüttükleri bir AB projesi hakkında bilgi verdi. Mevcut projelerini AB üyesi ülkelerden gelen iki gönüllü ile yürüttüklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Karakaya, "Mutfakta Müzik Terapisi, isimli projemizde yurtdışından gelen iki gönüllümüz engelli arkadaşlara yönelik müzik terapisi ile mutfakta günlük hayatlarını idame ettirebilecekleri şekilde yemek yapmalarını hedefliyoruz.

Önemli bir konu

Önümüzdeki dönemde de gönüllü 10 kişiyi yurtdışına göndereceğiz. Böylelikle yemek kültürlerimizi de paylaşmış olacağız. Bu ve buna benzer projelerde çalışmaları için gönüllülerin bütün masraflarını Ulusal Ajans karşılıyor. Sürekli eğitim merkezi sitesini takip ederseniz  bizim üzerimizden de minumum 2 ay maksimum 1 yıl yurtdışına gidebilirsiniz. Projeyi biz buluyoruz siz sadece pasaporta başvuruyorsunuz. Pasaport çok kısa bir sürede çıkıyor ve evlerinize postalıyorlar. Bakın Letonya`dan Linda buraya geldi. Sizler de faydalanabilirsiniz." diye konuştu.

Dil için biçilmiş kaftan"

Türkiye Ulusal Ajansı Ana Eylem Uzmanı Oya Bumin, konuşmasında Erasmus+hakkında katılımcılara bilgi verdi: "Erasmus+, AB`nin 7 farklı eğitim, öğretim ve gençlik programını birleştirmekte ve bu programlara ilk kez sporu da eklemektedir. Toplam bütçesi 14,7 milyar avrodur ve bu rakam %40`lık bir bütçe artışını temsil etmektedir. 2 milyon yüksek öğrenim öğrencisi, gençlik değişimlerinde 500 bin genç, gönüllü ya da katılımcı olarak bulunacak. 650 bin kişiye yurtdışında mesleki staj ya da çıraklık olanağı sağlanacak. Aranızda yabancı dilini geliştirmek isteyen arkadaşlar varsa bu projeler sizler için biçilmiş kaftan. www.ua.gov.tr adresinden programla ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz." diye konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı