Anahtar Kelimeler:

Bu bir skandal!

Bu bir skandal!

 Aşı dozu bakın neden artırıldı?

Sebep Suriyeliler!

Kırıkkale’de bebeklere yapılan rutin kızamık aşısı dozunun çok dikkat çekici bir sebepten ötürü artırıldığı ortaya çıktı!

Çok ilginç bir durum

Kırıkkale’de yeni doğmuş bebeklere değişik aşılar yapılıyor. Bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılan aşılardan bir tanesinin dozunun çok dikkat çekici bir nedenden ötürü artırıldığı ortaya çıktı. Kızamık aşısı dozunun artırıldığı öğrenilirken, bunun sebebinin ise Kırıkkale’de yaşamakta olan Suriye uyruklu kişiler olduğu iddia edildi.

Sebep Suriyeliler

Suriyelilerin getirdikleri virüs nedeniyle kızamık aşısı dozunun artırıldığı kaydedildi. Sağlık alanında bu durumun saklandığı bilgisi gelirken, durum bebeklere aşı yapılması sırasında aşı kartına yapılan işlemle ortaya çıkıyor. Aşıyı yapan görevlilere durum sorulduğunda doz artırma sebebinin ise Suriyelilerin beraberlerinde getirmiş oldukları virüs nedeniyle olduğu söyleniyor.

İspanyollar gibiler

Kırıkkale’de yaklaşık 2 bin civarında Suriyeli olduğu tahmin ediliyor. Sokaklarda yüksek sesle Arapça konuşan bu kişilerin rahatlıkları da dikkat çekiyor. Genellikle Kanada’ya sığınma talebinde bulunan ve bütün ihtiyaçları BM adına devlet tarafından karşılanan Suriyeliler, beraberinde İspanyolların yüzyıllar önce İnka medeniyeti halkına getirdikleri ve soylarının tükenmesine neden olan çiçek hastalığı virüsü gibi Türkiye’de olmayan bir virüs getirdikleri düşünülüyor.

Bir vaka mı yaşandı?

Bu kişilerin kızamık dışında başka virüsler de getirmiş olabilecekleri ileri sürülüyor. Doz artırma sebebinin ise neden kararlaştırıldığı, herhangi bir hastalık sebebiyle veya bir vaka sebebiyle mi alındığı merak konusu. Sağlık İl Müdürlüğü’nün bu konuda bir açıklama yaparak, kamuoyunu rahatlatması isteniyor. Doz artırmanın bebeklerde herhangi bir soruna neden olup olmayacağı da aileler tarafından merak ediliyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu