Anahtar Kelimeler:

Göçer tepki gösterdi

Göçer tepki gösterdi

 Atalay’a MHP tepkisi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la ilgili olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yayınlanan konuşma metinlerine ve “kıytırık” ifadesine MHP’den tepki geldi.  

Göçer tepkisi

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dün gece sosyal medyaya yüklenen yeni ses kaydında iddia edildiği gibi doğruysa Kırıkkale milletvekilimiz ve başbakan yardımcısı sayın Beşir Atalay ilimiz hakkında, güzel Kırıkkalemiz hakkında hiç de hoş olmayan bir ifade kullanarak “KIYTIRIK” kelimesi kullanmıştır. Beşir bey bu ifadesiyle güzel ilimiz Kırıkkale’mize hakaret etmiştir. 

Açıklama yaptı

Sayın Beşir bey senin kıytırık dediğin, beğenmediğin bu il ülkemizin savunma  sanayisinin bel kemiğidir. Ülkemizin silah ve mühimmat deposudur. Senin kıytırık dediğin bu il, geçen yıl tahakkuk edilen vergi gelirlerinde % 44.9 ile Türkiye’de ikinci olmuştur. Senin beğenmediğin Kırıkkale, bu vatan için  en çok şehitler veren bir ildir. Senin beğenmediğin Kırıkkale sana on yıldır sahip çıkmış değer vermiş seni vekil seçmiş meclise göndermiş. Ama sen ne yaptın sana verilen onca değerlere ve desteğe rağmen Kırıkkale ye ve Kırıkkalelilere ekmeksizlik yaptın nankörlük yaptın bu ifadenle.

Kıytırık nedir?

Az önce “KIYTIRIK “kelimesinin sözlük anlamına baktım “değersiz, basit, soysuz, sopsuz” gibi anlamları olduğunu öğrendim. Sayın Beşir bey bu ifadenizle tüm Kırıkklalelilere hatta size oy veren AKP’li hemşerilerimize bile hakaret ettiğinizin ve tüm Kırıkkale’den özür dilemeniz gerektiğinin farkındasınızdır umarım.

Kırıkkale saray olurdu!

Sayın vekilimiz sözlerinin devamında “Van da olsa Diyarbakır da olsa her yere giderim  ama Kırıkkale ye o kıytırık ile gitmem” diyor. Zaten senin nerelere, kimlere, neylere sempatinin olduğunu desteğinin olduğunu biz çok iyi biliyoruz her zaman da söylüyoruz. Elbette gidersin oralara, oralarda  BDP’li dostların, KCK’lı arkadaşların PKK’lı sevdiklerin var. Şu BDP’li dostlarına, PKK’lı hainlere gösterdiğin özeni,sevgiyi,ilgiyi ve desteği, bir başbakan yardımcısı olarak, canım güzel Kırıkklale’mize gösterseydin Kırıkkale saray olurdu saray.”



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu