Anahtar Kelimeler:

Onlar kime oy veriler?

Onlar kime oy veriler?

 Haberkale açıklıyor!

 

Herkes bu sorunun yanıtını bekliyor!

Kırıkkale’de yerel seçimde “cemaat” diye tanımlanan gurubun kime oy verdiği merak ediliyor. Bu sorunun yanıtını verilere dayanarak Haberkale açıklıyor…

Haberkale analizi

AK Parti’nin adeta savaş açtığı cemaat oluşumu yerel seçimlerde Türkiye’nin hiçbir yerinde AK Parti’ye oy vermedi. Cemaat mensupları ve cemaate yakın kişiler ile cemaatin yayın organlarındaki yazarlar AK Parti’ye oy vermeyeceklerine işaret ediyorlardı. Peki Kırıkkale’de cemaat oluşumu kime oy verdi? İşte bu sorunun yanıtını Haberkale açıklıyor.

Mahir’e de kazandıramadılar

Cemaat bir önceki seçimde Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile kavgalı olduğu için Korkmaz yerine en güçlü rakibi olan Demokrat Parti adayı Mahir Yılmaz’a oy vermişti. Oy oranı bugüne kadar 22 bini geçmeyen Mahir Yılmaz, Veli Korkmaz’ı çok zorladı ama seçimi kazanamadı. 32 bin civarında oy alındı. Veli Korkmaz ise 33 binle seçimi kazandı.

MHP’ye destek oldular

Bu dönem de cemaat yine AK Parti’ye oy vermedi. MHP adayı Mustafa Pekdoğan’a destek veren cemaat yine seçimi kazandıramadı ve yine seçim kaybetti. Pekdoğan’a MHP tabanı, CHP ve cemaatin oy verdiği düşünülüyor. Bunu artık herkes biliyor. 29 bin oyun tamamı hemen hemen bu üç kesime ait. Cemaatin oy oranının da 5 ila 6 bin civarında olduğu hesap ediliyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu