Anahtar Kelimeler:

Kutlu doğum coşkuyla kutlanacak

Kutlu doğum coşkuyla kutlanacak

 Bilgi verildi       

Kırıkkale İl Müftülüğü, 11 Nisan’da başlayacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin hazırlıklarını tamamladı. Etkinlikler kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz ve Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar Kırıkkale’ye gelecek.

Kutlama yapılacak

Valilik onayı ile oluşturulan 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası “Düzenleme komisyon ve platformu” çalışmalarını tamamlayarak programları netleştirdi. İl Müftüsü Bekir Gerek, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftasının Kırıkkale’de coşkulu bir şekilde kutlanacağını belirtti. Bu yılki etkinliklerin ana temasının “Hz. Peygamber, din ve samimiyet” olacağını ifade eden Gerek, 16 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de Başpınar Kapalı Spor Salonunda yapılacak Kutlu Doğum Haftası Ana Programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın konuşmacı olarak, Kocatepe Camii Baş İmam-Hatibi İsmail Coşar’ın ise Kur’an ziyafeti vermek ve kasideler söylemek üzere Kırıkkale’ye geleceklerini belirtti.

Etkinlikler başlıyor

Açılış programının 11 Nisan 2014 Cuma günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacağını belirten Gerek, vatandaşlar için 3 bin kişilik yer ayrılacağını söyledi. Gül dağıtımıyla başlayan etkinliklerde katılımcılara Kutlu Doğum Pilavı ikramı edilecek olup, Türk tasavvuf musikisi konseri ve sema gösterisi düzenlenecek. Hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsamında birçok konferans ve etkinlik düzenlenecek. Tüm ilçe ve kasabaların yanı sıra köylerde de icra edilecek olan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında 354 camide hutbeler okutulacak ve Sakal-ı Şerif ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı

İl Müftülüğü, Kutlu Doğum haftası kutlamaları çerçevesinde farklı bir çalışmaya imza attı. Müftü Bekir Gerek ve beraberindekiler, esnafların dükkânlarını dolaşarak gül dağıttı. Esnafların Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayan Müftü Gerek, esnaflardan takdir topladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümünü en güzel şekilde kutlamaya çalıştıklarını ifade eden Gerek, kutlama programlarının bugün itibari ile başlayacağını söyledi.

Program bugün başlıyor

Kutlu Doğum haftası kutlamaları kapsamında bugün Kur’an-ı Kerim tilavite ile başlayacağını belirten Müftü Gerek, “Cumhuriyet Meydanına geçilerek açılış merasimi gerçekleştirilecek. Açılış merasiminde Koca Tepe Cami Baş imamı Hafız Adem Kemenci tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti verilecek. Tasavvuf Konseri verilerek Sema gösterisi yapılacak. Açılış programında ayrıca imkân nispetinde etli pilav ikram edilecek ve gül dağıtılacaktır. Çocuklara kitap ve balon hediye edilecek. 11 Nisan Cuma günü başlayan kutlama programları 20 Nisan Cuma günü sona erecek” dedi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı