Anahtar Kelimeler:

Sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

Sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

 Komisyon toplantısı

Acil sağlık hizmetlerinin etkin bir koordinasyonla sunulması amacıyla İl Sevk Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı düzenlendi.

Toplantı gerçekleştirildi

Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen toplantıya, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi, İl Ambulans Servisi Baştabipliği, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen yöneticiler katıldı. Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, ülke genelinde sağlıkta dönüşüm programı kapsamında son 10 yıldır sağlık alanındaki değişiklerin dünya ülkelerinin dikkatini çeker nitelikte olduğunu belirtti. Sağlık alanındaki gelişmelerin acil sağlık hizmetlerinde de yaşandığını ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

Bilgi verildi

"Daha dün ambulansla taşınan acil hastanın yakınlarından ambulans yakıt parası alınırken, bugün helikopter hatta jet ambulanslarla tamamen ücretsiz şekilde verilen acil sağlık hizmetleri kentimizde de başarıyla verilmektedir. Yapılan araştırmalarda acil vakalarda ilk 10 dakika içinde yapılan müdahalenin hayatta kalma adına son derece önemli olduğu tespit edilmiştir. Bu bağlamda gelişmiş ülkelerde ve ülkemizde acil durumlarda vakaya ulaşma oranı yüzde 94 iken ilimizde bu oran yüzde 96 olarak gerçekleşmiştir." Kentteki sağlık hizmeti sunan kurumlarla uyum ve işbirliği içinde olduklarını belirten Uzun, hasta ve çalışan memnuniyetinin artırılması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydetti.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli