Anahtar Kelimeler:

Çocuk yaşta evlilikler önlenecek

Çocuk yaşta evlilikler önlenecek

 Baro’da toplantı yapıldı

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından hazırlanan Erken yaşta evlilik projesine Kırıkkale Barosu ’da destek verecek. Dernek Başkanı Müzeyyen Özhavzal ve dernek üyeleri baro avukatları ile bir araya gelerek projenin hukuk boyutunda avukatlarında destek olmasından memnun olduklarını ifade ettiler.

Baro’dan tam destek 

Kırıkkale Barosunda Baro Başkanı Ayhan Yılmaz ve baroya bağlı avukatlarla bir araya gelen dernek üyeleri avukatlara proje hakkında bilgi vererek destek istediler. Baro Başkanı Ayhan Yılmaz Kırıkkale’de yapılan her türlü projeye destek verdiklerini ve bu projenin de kendi alanları ile ilgili destek vermeye hazır oldukların ifade etti. “50 civarında meslek taşımız bu konuyla ilgileniyor. Bu grubu desteklemek bizim için zorunluluk, her türlü projenizde yanınızda olmaya hazırız birçok meslektaşımız gönüllü olarak destek verir bu emekleriniz çok kıymetli birçok eser ortaya koymuşunuz bu eserlerde bizim de desteğimiz olsun isteriz” dedi. 

Erken evlilik yüzde 10

Projenin İç İşleri Bakanlığı projesi olduğunu ifade eden Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Müzeyyen Özhavzal, “ Proje iki ayakta yürüyecek proje kapsamında Kırıkkale’de ilk defa uygulanacak olan 381 ev ziyareti yapacağız. Çocuk yaşta evlilik yapıldıysa sorunları nelerdir bunları araştıracağız modülerden yararlanılacak Projemiz 12 ay sürecek 2 kız meslek lisesinde 160 öğrenci ve ailelere eğitim verilecek. Daha sonra ise Kırıkkale genelinde projemiz devam edecek proje sayesinde erken evlilikleri önenecek” dedi. Özhavzal, konuşmasında,  Kırıkkale’de bir yılda erken evlilik %10 ve boşanmada ise Türkiye’de ilk sıralarda yara aldığını belerten Özhavzal Bunları önlemek için dernek olarak proje hazırladıklarını ifade etti.   Özhavza konuşmasının ardından Baro Başkanı Ayhan Yılmaz’a  dernek üyeleri tarafından Yapılan Kırıkkale Bebeği hediye etti.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı