Anahtar Kelimeler:

Camide inceleme yaptılar

Camide inceleme yaptılar

 Yılmaz çok beğendi

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde konferans vermek üzere Kırıkkale’ye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Nur Camii’nde incelemelerde bulundu.

İncelemelere Vali Yardımcısı Vali Vekili Rıfat Ata, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,  İl Müftüsü Bekir Gerek ve Müftülük yetkilileri katıldı. İl Müftüsü Bekir Gerek, Vali Vekili Rıfat Ata ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a Nur Camii inşaatı hakkında bilgiler verdi.

Gerek bilgi verdi

Cami hakkında bilgi veren Gerek, Tamamlandığında mimari yapısı gibi muhteşem bir aydınlatması da ortaya çıkacağını ve şehre tam bir siluet oluşturacağını vurguladı. Gerek, Bu haliyle dahi Kırıkkalelilerden çok olumlu tepki, teşekkür ve takdir aldıklarını bildirerek Kırıkkalelilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Kırıkkale’nin böyle bir eseri hak ettiğini ifade eden Gerek, katkı veren bütün devlet büyüklerine, hayırsever insanlarımıza, emeği geçen mimar, usta ve işçilere teşekkür etti.

Kırıkkale şehirleşiyor

Kırıkkale için önemli bir cami olduğunu ve yapımı için ellerinden gelen desteği her zaman verdiklerini belirten Yıldız, “İstanbul için Süleymaniye, Edirne İçin Selimiye, Ankara için Kocatepe neyse Nur Camii de Kırıkkale için o olacaktır. Siluet kazandıracak, sembol olacak ve Kırıkkale esasen o zaman şehirleşmiş olacak. Bir şehrin şehir olması için sembolleri olması gerekiyor. Kırıkkale’de Nur Camii bunu sağlayacak” dedi.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli