Anahtar Kelimeler:

Okulda öğrencilere darp!

Okulda öğrencilere darp!

  

Öğrencinin kulak zarı patlamış!

Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesi’nde yaşanan bir olay dikkat çekti. Okulda tarih dersi öğretmeninin iki öğrenciyi darp ettiği, birinin kulak zarının patladığı öne sürüldü.

İlginç bir olay!

Kırıkkale’de zaman zaman basına yansıyan okullardaki darp olayına bir yenisi daha eklendi. Bu kez adres Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesi. Bu okulda tarih dersinde tarih dersi öğretmeninin iki öğrenciyi kopya çektikleri iddiası ile darp ettiği, bir öğrencinin kulak zarının patladığı ve hastaneden rapor aldığı kaydedildi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: “Okulda tarih dersinde aynı sınıfta sorumluluk sınavı yapılıyordu. Ders işleyen çocukların dersini de tarih öğretmeni M. anlatıyordu.

Yanlış anladı

Kitaptan konuyu anlatan öğretmen M., bir ara anlattığı sayfayı karıştırdı. Öğrencilere anlattığı sayfayı kitaptan bulmalarını istedi. İki öğrencinin sınıfta yapılan sorumluluk sınavının konusuyla ilgili açtığı sayfayı görünce kopya çekildiği veya kopya verildiği kanısına kapıldı. Bunun üzerine öğrencilerle tartıştı ve elindeki kitapla öğrencilerden birinin başına vurdu. Diğer öğrenciye de vurdu ancak öğrenci eliyle darbeye müdahale etti.”

Raporla belgelendi

Öğrenciler kopya çekmediklerini veya vermediklerini söylese de öğretmen ikna olmadı. İlk öğrencinin kulak zarının patladığı hastane raporuyla belirlendi. Kulağında zarar oluşan öğrenci ve ailesi durum ve öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili olarak okul ve öğretmen hakkında inceleme başlatıldı. Konuyu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün araştırmaya başladığı öğrenildi. 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu