Anahtar Kelimeler:

Özdil Kırıkkale'yi yazdı!

Özdil Kırıkkale

 Patlamanın failini açıkladı!

Yıllar sonra gelen ilginç detay!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, önceki gün çıkan köşe yazısında Kırıkkale’deki ilginç bir ayrıntıdan bahsetti… 

İLGİNÇ İDDİA!

MİT’le ilgili bir köşe yazısı kaleme alan Yılmaz Özdil, MİT’in Yunanistan ajanı Savvas Kalenderidis ile yıllar süren mücadelesinden bahseden ve Kalenderidis’in iyi Türkçe ve Kürtçe bildiğini, Türkiye’de ise Savaş Kalender ismi olarak bilindiğini belirtti. Kalenderidis’in Türkiye’de bir çok olayın faili olduğunu da vurgulayan ve iddia eden Özdil, bu olaylardan birinin de 3 Temmuz 1997 tarihinde MKE’de yaşanan büyük patlama olduğunu öne sürdü.

İŞTE O YAZI

Patlamanın failinin Kalenderidis olduğunu herkesin bildiğini ileri süren Özdil, ancak bunun delillerle ispatlanamadığına dikkat çekti. İşte Özdil’in bu iddiasını aktardığı yazısının o bölümü: Anadili gibi Türkçe ve Kürtçe biliyordu. Hakkında bazı efsaneler var ama, Anadolu’dan mübadeleyle Yunanistan’a göçmüş bir ailenin çocuğu olduğu tahmin ediliyordu. Karadeniz özel ilgi alanıydı. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Sinop, devamlı oralara seyahat eder, kendisini Türk vatandaşıymış gibi, Savaş Kalender adıyla tanıtır, kafası karışık gençlerle arkadaşlık kurardı. Karadeniz’den 20 genci, Yunanistan’a üniversite okumaya götürdüğünü, her ay 500 Euro maaş almalarını sağladığını biliyoruz mesela... Bugün Türkiye’de Pontus’la alakalı kitap yazanların bazıları, bizzat bu Kalenderidis’in bağladığı arkadaşlardır!

KIRIKKALE İDDİASI

Ege’de de olağanüstü çalışıyordu. Orman yangınlarındaki kibriti, elbette o çaktırıyordu. Bazen tur rehberlerini, bazen fırıncıları, bazen inşaat işçilerini satın alıyordu. Tarifesi, 500 ila 700 Euro arasındaydı. Göze batmayan sıradan vatandaşları, askeri takiplerde kullanıyordu. 1997’de Kırıkkale’de mühimmat fabrikası havaya uçtu, ortalık savaş alanına döndü, üç kişi hayatını kaybetti, bu patlamanın arkasında Kalenderidis’in olduğundan herkes adı gibi emindi, ancak, somut veri bulunamadı, suçüstü yapılamadı, dedim ya, yetenekli puşttu, yakalanamamıştı….”



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli