Anahtar Kelimeler:

KİM BUNLAR?

KİM BUNLAR?

 Camilere dadandılar…

Camilerde yatıp kalkıyorlar!

Kırıkkale’de son günlerde Mısır ve Suriye kökenli, sakallı, cübbeli, Türkçe bile bilmeyen her yaştan üçer-beşer kişinin camilere dadandığı gözleniyor…

İlginç kişiler!

Kırıkkale şehir merkezinde son günlerde ilginç, garip ve dikkat çekici bir olay yaşanıyor. Mısır ve Suriye kökenli oldukları öğrenilen, sakallı, sarıklı, cübbeli, elleri tesbihli, her yaştan üçer-beşer kişinin camilere dadandığı gözleniyor. Bu kişiler bazı camilerde yatıp kalkıyorlar. Kim oldukları bilinmiyor, camilerde Kırıkkalelileri dine teşvik etmeye çalışan dindar, hayırveser kişiler olduğu öne sürülüyor. Bir çoğu Türkçe bile bilmeyen bu kişilerin vaziyeti dikkat çekiyor.

Sanki Müslüman değiliz!

Bu kişilerin dindar görünüşleri ile dikkat çektikler gözlenirken, günlük iaşelerini nereden ve nasıl karşıladıkları, kim oldukları, nasıl bu kadar rahat davranabildikleri merak konusu. Üstelik camilerde konaklamalarına izin veriliyor olması da bir başka dikkat çekici konu. Birkaç kişilik guruplar halinde etrafta ve camilerin çevresinde dolaşan bu kişilerin, sanki Müslüman değilmişler gibi Kırıkkalelileri Müslümanlığa teşvik etmeleri şaşırtıcı bulunuyor.

Cami’ya davet etmişler!

Emniyet ve Müftülüğün bu konuda bir çalışma yapması isteniyor. Bu kişileri tanıyıp tanımadıkları veya konudan haberlerinin olup olmadığı merak ediliyor. Kişilerin casus olabileceği ileri sürülüyor. Geçtiğimiz Cuma günü bu kişilerin mahalleleri gezerek, Cuma Namazı’na davet ettikleri bildirildi. Bunların Müslümanlığın arkasına sığınan ajanlar olabileceği öne sürülürken, üzücü bir olay yaşanmadan duruma müdahale edilmesi isteniyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı