Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale altın bebek dostu oldu

Kırıkkale altın bebek dostu oldu

 Ünvan alındı        

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından yürütülen “Bebek Dostu İl” çalışmaları kapsamında Kırıkkale “Altın Bebek Dostu İl” unvanı almaya hak kazandı.

Güzel bir çalışma 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan “Altın Bebek Dostu İl” unvanı alan Kırıkkale için Nikâh Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.  Düzenlenen ödül törenine katılan Vali Ali Kolat, “Sağlık açısından çok iyi bir noktadayız geçtiğimiz günlerde Kırıkkale memnuniyet oranı yüzde 88,1 sağlıkta ilk üçe girdik sağılık her şeyin başı sağlığa. Sağlımıza ne kadar önem verilirse gelecekte o kadar iyi oluyor anne sütü oldukça önemli anne sütü emmemiş çocuklar sorunlu çocuklar oluyor. Bu çalışmalarda çok önemli çalışmalar sağlık camiası güzel bir çalışma yürütüyor.  Bebek ölümler açısından Kırıkkale binde altı oranında doğurganlık oranından Türkiye ortalamasının altındayız” diye konuştu.

Örnek olma yolunda

Halk Sağılığı Müdürlüğü olarak 2102 yılandan bu tarafa 750 personelle Kırıkkale’de hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Halk Sağılığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, “ Hedeflerimiz doğrultusunda diğer illere örnek olma yolunda çalışıyoruz.  Kırıkkale halk sağılığı müdürlüğü olarak hizmetlerimiz artarak devam edecek 2014 yılında belirlenen 3 ilk hedeflerde yer almak için çalışıyoruz bunlardan biri olan “ Altın Bebek Dostu İl” olarak seçildik” şeklinde konuştu.

Bilgi verildi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ise yaptığı konuşmada, “Anne ve çocuk sağlığına Kırıkkale her zaman önem veriyor. Hayat ve sağlık doğar doğmaz başlıyor bizlerinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Kırıkkale bu başarıya ulaşmasında valimiz ve belediye başkanımızın önemli katkısı var. Anne sütü zağlık için önemli Türkiye’de yüzde 100 yakın çocuk anne sütüne başlıyor” dedi.  Özkan konuşmaların ardından toplum sağlığı merkezleri, Özel Hilal Hastanesine teşekkür belgeleri verildi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli