Anahtar Kelimeler:

Proje kültürünü anlattı

Proje kültürünü anlattı

 Refah toplumu için…

Öğrencilere iş teklif etti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan, Kırıkkale Üniversitesi’nde panele katıldı ve "Üniversite son sınıf öğrencilere ve mezun durumunda olan gençlere iş teklif ediyorum” dedi.

İş teklifinde bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversite öğrencileri ve mezun olan gençlere iş teklifinde bulunduğunu belirterek, "Bir proje fikriniz var, onu getiriyorsunuz, teklif ediyorsunuz, biz de hocalar tayin ediyoruz.  `Kabul` deyince hemen gidiyorsunuz bir şirket kuruyorsunuz" dedi. Müsteşar Aslan, Kırıkkale Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen `Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü` konulu konferansta,  Türkiye`nin 2023 hedefine ulaşabilmesi için ileri teknoloji ürünler üretmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik göstergeler

Türkiye`nin 9 yıl içerisinde ulaşmak istediği bir ekonomik gösterge olduğunu vurgulayan Müsteşar Aslan, şunları kaydetti: "2023 hedeflerine baktığımızda 2 trilyon dolar gayrisafi yurt içi Hasıla (GSYH), 500 milyar dolarlık ihracat, yüzde 5 işsizlik ve 25 bin dolar kişi başı milli gelir. Bu 25 bin dolar bir hedeftir, ulaşılır ulaşılmaz. Bizlerden geçti ancak sizler için cebinizde 25 bin dolar olması hiç fena değil. Ancak bu seviyelere gelebilmek için bir şeyler yapmak gerekir. Peki nasıl ulaşacağız? İhracatta bizi 500 milyar dolara götürecek olan ortanın üstü ve yüksek teknoloji ürünler dediğimiz ürünlerin payını yüzde 3`lerden yüzde 20 civarına çekerek."

Destek açıklaması

Aslan, üniversitelerden bir yıl içinde mezun olabilecek veya mezun öğrencilerin müracaat edebileceği bir destek programı bulunduğunu aktararak, buna "Tekno Girişim Sermayesi" denildiğini belirtti Üniversite öğrencilerine iş teklifi çağrısında bulunan Müsteşar Aslan şunları kaydetti: "Aylık 10 bin lira civarında getiriyle bir iş teklif ediyorum. Bir yıl boyunca, ondan sonrası sizin yine proje ve becerinizle bağlı olarak artabilecek bir iş teklif ediyorum. Yıllık bu rakam 100 bin lirayı buluyor. Ayrıca destek 100 bin lira ile sınırlı da değil. Onun hemen devamı var. Projenizi geliştirip bir üst programa müracaat ediyorsunuz. O programın sonunda orada da destek kabulünü alırsanız 550 bin lira destek mekanizması var." Konferansa, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı