Anahtar Kelimeler:

Türkçülük Bayramı kutlandı

Türkçülük Bayramı kutlandı

Celal Bayar’da kutlama yapıldı

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanlığı Bahşılı Celal Bayar Aile parkında 3 Mayıs Türkçülük Bayramını muhteşem bir organizasyonla kutladı.

Teşekkür etti

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kırıkkale Ülke Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek yaptı. Tunçbilek selamlama ile başladığı konuşmasına bir şiirle devam etti; “Ey Türk oğlu kıl çadırını kurduğun gündür bugün, demir dağı erittiğin gündür bugün, Bozkurdun sana önderlik yaptığı gündür bugün, ötügenden atını sürüp çıktığın gün bugün, kutsal yega taşını boynuna taktığın gün bugün, Mete’nin ordusunu kurduğu gün bugün, Papaya diz çöktürdüğün, Çin setini çektirdiğin gün bugün, Çinliyi astığın gün bugün. Bu güzel günümüze katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Malatya ocak başkanımız da bizlerle beraber katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerden Allah razı olsun” dedi.

Türkçülük açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer de bir konuşma yaparak katılan herkese teşekkür etti. Göçer, “Türk milliyetçileri şölenine hoş geldiniz şeref verdiniz. 3 Mayıs büyük Türkçü Nihal Atsız, başbuğumuz Türkeş ve dava arkadaşlarının Türklük tabutluklarda omuzladığı günlerdir.  Bundan tam 70 yıl önce milliyetçiliği gönüllerinde bayraklaştıran bir avuç yürekli dava insanı, inanmışlığın, adanmışlığın ve kararlılığın en mümtaz örneklerini zorlayarak, buna rağmen göstermiş oldukları mücadelenin adıdır. Bu tarihteki milli iradeden çekinen siyasi iktidar 165 milliyetçiyi tutuklamış bunlardan 23 hakkında vatana ihanet, gizli cemiyet kurma, iktidarı devirme suçlamalarından dolayı dava açmışlardır. Aralarında merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş, Necdet sançar, Zeki Sofuoğlu, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Reha Oğuztürkan, İsmet Rasim Tüm Türk, Hasan Ferit Cansever, Hüseyin Namık Orkun da bulunduğu milliyetçiliğin yüz akları insanlıkla bağdaşmayan muamelelere maruz kalmışlardır.

Ebedileştiniz

3 Mayıs’ın kahramanları her türlü eziyet karşısında davalarından asla taviz vermemişlerdir. Türk milletinin maddi ve manevi varlıklarına kastedenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarih, aynı zamanda Türk milliyetçilerine reva görülen ceza ve vefa dolu bir döneminde miladı olmuştur. Yarım metrelik alana sahip olan tabutluklarda, Türk milliyetçilerine yapılan işkencelere, onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamıştır. Ne mutlu ki türküm diyerek yeni devletin fikri derinliklerini açıklayan Türk devletinin ideolojik anlamda peşkeşe maruz kaldığı kara bir gündür. Ancak bizler bu kara günleri aydınlığa çevirmiş Türk milliyetçileriyiz. Bütün yapılan alçaklıklara rağmen devletimize küsmemiş, vatanımız için can vermeye devam etmiş ve bu günü kutlayarak Türk milliyetçilerini ebedileşmişizdir. Yüce Türk Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının bin bir zorlukla kurduğu büyük Türk Devleti, kızıl ideolojilere rağmen kurban edilmeye çalışılmış, aynı zihniyet yıllar sonra yeniden hortlamış, Türk milliyetçilerini ayaklar altına almaya kalkışmış arsızlığını göstertmiştir.

Yeni halkalar eklenecektir

1944 de vatansever millet evlatlarının sırf komünist Sovyetlere şirin gözükmek için tabutluklara mahkum edilen köhne zihniyet, bugün tekrar sahneye çıkmış, şimdide emperyalistlere şirin gözükmek için Türk milliyetçileri üzerinde oyun oynanmaktadır. Ancak bu zavallılar dün nasıl bizlerden tokat yediyse, bugünde onların torunlarından tokadımızı yeyip oturacaklardır. Bu gün dünden daha uyanık olmak zorundayız. Türk milletinin düşmanları dünden daha uyanık ve daha sinsidir. Aziz milletimiz son yurdunu şehit kanıyla çizilmiş sınırlarına asli unsurun ocağına gözleri ve hatıraları arkada kalarak dönmüştür. Bu tarihten sonra, büyük Türk milleti için dökülecek, başka toprak parçası, gidilecek vatan köşesi asla ama asla kalmamıştır. Burasının adı Türkiye Cumhuriyeti, milletinin adı ise büyük Türk milletidir. Ya bu vatanda yaşayacağız ya da bu vatan uğruna seve seve can vereceğiz. Ya bu topraklar, üzerinde yaşayan millet bir ve kardeşçe kalacaktır, ya da Türk milletinin kayıplarına yeni halkalar eklenecektir.

Hiçbir saldırı yıldıramadı

Göbek bağımızın kesildiği yer daima son nefesimizi vereceğimiz yer olacaktır. Bu hakikati ne AKP ne yandaşları, ne İmralı canisi, ne bölücü mihraklar nede küresel işbirlikçileri değiştirebilecektir. Destansı ve ibretlik bir mücadele sonunda, hiçbir saldırının yıldıramadığı milliyetçi kahramanların manevi emanetlerini ziyadesiyle sahip çıktığımız ve bunu daha da ileriye götürme konusunda tartışılmaz çaba içerisinde bulunduğumuz şüphesizdir. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. Program, Kırıkkale Belediyesi Mehteran bölüğü gösteresi, Kırıkkale Halay ekibinin yöresel halaydan örnekler sunması, Kırıkkale güreş takımının gösterisi, Kırıkkale Anadolu hedef Spor Kulübünden okçuluk branşının gösterisi, mahalli sanatçıların müzik ziyafeti ile gelenlerin oyun oynamaları ile son buldu. Yöresel bulgur pilavı ve kavurma et ikram edilerek program son buldu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli