Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de Hıdrellez coşkusu

Kırıkkale`de Hıdrellez coşkusu

 Renkli görüntüler yaşandı

Kırıkkale`de yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı şenliği, 7`den 70`e çok sayıda kişinin katılımı ile coşku içinde kutlandı.

Kutlama yapıldı

Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkında düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle başladı. Mehter takımın gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, yağış olmaması nedeniyle endişelerin olduğunu ancak birkaç gündür süren yağışın yüzleri güldürdüğünü belirterek şenliğe katılan tüm vatandaşların Hıdrellez bayramını kutladı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise nevruzun baharın başlangıcı olduğunu hıdrellezin ise tüm yeşilliklerin bolluk ve bereketin ortaya çıktığı dönem olduğunu, hıdrellezle birlikte yağmur ve bereketin de geldiğini söyledi.

Hıdrellez coşkusu

Konuşmaların ardından etkinlik, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Ustalar Topluluğu konseri, Güzel Sanatlar Lisesi Konseri ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Eğlencelerin ardından geleneksel etli pilav ikramını Vali Kolat yaptı. Gün boyunca devam eden etkinliğe Vali Ali Kolat`ın yanı sıra eşi İlksen Kolat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Köksal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı