Anahtar Kelimeler:

Damızlık koç aldılar

Damızlık koç aldılar

 Dağıtım yapıldı

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından çiftçilere 47 damızlık koç dağıtıldı.

Dağıtım töreni

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri 47 damızlık koçu hayvan yetiştiricilerine teslim etti. Öte yandan, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında, eğitim alan 163 çobana sertifikaları verildi. 73 kursiyerin eğitiminin de devam ettiği kaydedildi. Vali Vekili Mehmet Yıldız, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 70`inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını söyledi. Kırıkkale`de tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yer tuttuğunu aktaran Yıldız, hayvancılığın geliştirilmesi için bu tür projelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Bilgi verildi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş da Kırıkkale`nin gıda ve tarım şehri olduğunu belirterek, bugüne kadar 459 baş damızlık koç dağıtımı gerçekleştirildiğini açıkladı. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Kırıkkale Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kürşat Ulusoy ise projenin amacının hayvan sürülerinin ıslahı ve hayvanların verim düzeyini artırmak olduğunu belirtti.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli