Anahtar Kelimeler:

Mantar üretimi gelişecek

Mantar üretimi gelişecek

 Teknik gezi düzenlendi           

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl müdürlüğü tarafından Sulakyurt Çiftçileri için Kalecik’de mantarcılık konulu teknik gezi düzenlendi.

Gezi düzenlendi

Sulakyurt Ziraat Odası tarafından yürütülen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Sulakyurt mantarcılık eğitimin Projesi kapsamında Kalecik’te bulunan Yiğit Fidancılığa ait Mantar üretim tesisine bir teknik gezi düzenlendi. Teknik geziye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Sulakyurt İlçe Müdür Vekili İlker Demirci, Çelebi İlçe Müdür Vekili Yıldıray Ayan, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi, Mühendis Akın Örsdöven ve çok sayıda Sulakyurt İlçe üreticisi katıldı.

Bilgi verildi

Teknik gezide üreticilere Tesis Müdürü ve Üretim Sorumlusu tarafından, tesis ile ilgili bilgilerin yanı sıra, kompostların hazırlanışı, mantar ekimi, hasat, paketleme, nakliye ve pazarlamaya kadar birçok konuda bilgi verildi. Kalecik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Haydar Paksoy, Kalecik Ziraat Odası Başkanı Ömer Şahin ve Yiğit Fidancılık Genel Müdürü Metin Yeşiloğlu yapılan bu teknik geziden memnun olduklarını,  ülkemiz üreticilerinin hammaddeyi doğru kullanmaları gerektiği, atık diye tabir ettiğimiz enerji kaynaklarının geri dönüşüm ile hem maliyeti düşürdüğünü, hem de çevreye büyük ölçüde katkı sağladığını belirttiler.

Tüm gayretimizle çalışıyoruz

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş  ise  “Üreticilerimizin alternatif gelire sahip olmaları açısından İl Müdürlüğümüz olarak tüm gayretlerimizle çalışıyoruz. Mantarcılık bu konuda oldukça karlıdır. Üreticilerimizi bu tür tesislere gezdirerek vizyonlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca İl Müdürlüğü olarak sonuna kadar da üreticilerimiz ile birlikte olacağız.”dedi. Kırbaş Gezi sonrası Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata’ya nezaket ziyaretinde bulunuldu.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı