Anahtar Kelimeler:

Belediye'den bahar harekatı

Belediye

 Haşere mücadelesi başlatıldı

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler haşereye karşı adeta bahar harekatı başlattı. Belediye mücavir alan içerisinde sivrisinek, karasinek, afit, cronomid, kene, fare ve diğer haşerelerle mücadele tüm hızıyla gece gündüz 24 saat devam ediyor.

Haşere mücadelesi

Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada ‘Mücadeledeki birinci prensibimiz; üreme alanlarını kontrol altında tutarak doğaya gereksiz kimyasalları atmamak olduğundan bugüne kadar sivrisinek ve cronomid mücadelesinde özellikle larva kaynak taramasında rögarlar, ızgaralar, foseptik çukurları, sazlık alanlar, dereler, inşaat alanları, süs havuzları, büyük sitelerin asansör boşlukları, bağ ve bahçelerdeki sulama havuzları, bazı binaların bodrum katlarındaki su birikintileri kontrol edilerek periyodik olarak ilaçlanmaktadır’ denildi. Açıklamanın devamında Karasinek mücadelesinde, mahallelerde bulunan terkedilmiş evler, kontrolsüz çöp alanları, çöp kovaları, çöp konulan kaldırım alanları, ahırlar ve gübrelik alanlar, kümesler, tüm açık ve kapalı pazar yerleri gibi karasinek üreme alanları ilaçlandığı belirtildi.

Bilgiler verildi

Ayrıca gece yapılan mücadelede ise şehir merkezi ve mahallelerde bulunan park alanları ve ağaçlar, piknik ve mesire alanları, mezarlıklar çeşitli haşerelere karşı ilaçlanıyor. Özellikle sivrisinek ve chrinomida ya karşı en etkin mücadele üreme alanlarının ortadan kaldırılmasıdır. Havuz ,fıçı,bidon vs. kaplarda bir haftadan fazla su bekletilmemesi, bina bodrum katlarınızda su birikintileri var ise mutlaka Temizlik işleri Müdürlüğüne bildirilmesi istendi. Durgun suların ve su birikintilerinin haşere üremesinde neden olduğu bildirilirken vatandaşların şikayetlerini 318 2801550 no’lu telefona iletmelerinin yeterli olduğu vurgulandı.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu