Anahtar Kelimeler:

‘Gerginliğin ülkeye faydası yok'

‘Gerginliğin ülkeye faydası yok

 Yılmaz toplantıyı anlattı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz görüşmede Avukatlık Yasası’nı görüştüklerini, Danıştay’da yaşanan olaya da değindiklerini ve gerginliğin ülkeye fayda sağlamadığı görüşünü belirttiklerini söyledi.

Baro Başkanlarıyla toplantı

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu`nda, Tokat Baro Başkanı Faruk Bostancı, Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Ordu Baro Başkanı Oktay Çanak, Rize Baro Başkanı Yunus Çoruh, Osmaniye Baro Başkanı Hamza Tor, Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Kütahya Baro Başkanı Sadık Ödoğular, Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş ve Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da hazır bulundu.

Avukatlık yasası görüşüldü

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz görüşmede nelerin konuşulduğunu açıkladı. Yılmaz, görüşmenin ağırlık konusunun Meclis’te görüşülen Avukatlık Yasa tasarısı olduğunu söyledi. Yılmaz “Başbakan Tayyip Erdoğan’a yasa hakkında görüşlerimiz bildirdik. Bazı maddelerdeki haklı taleplerimizi ilettik.Görüşme oldukça olumlu bir havada geçti. Başbakanımız bizleri dinleyerek gerekli notları aldırarak gerekli çalışmaları yapacakların söyledi” dedi.

Gerginlik istemiyoruz

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz görüşmede Danıştay`ın 146. kuruluş yıl dönümünde Başbakan Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin  Feyzioğlu arasında yaşanan olaya kısaca değinildiğini söyledi. Yılmaz “Başbakan Erdoğan’a Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasında kendi şahsi fikirlerini dile getirdiğini, siyasi söylemlerinin kendisine ait olduğunu söyledik. Avukatlık yasası ile ilgili görüşlerine saygı duyduklarını diğer konuların bizi bağlamadığını ilettik. Ayrıca gerginliğin ülkeye bir fayda sağlamadığını aksine bir çok zarar verdiği için gerginlik istemediğimiz ifade söyledik” diye konuştu



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu