Anahtar Kelimeler:

‘Kapatıyoruz'u kapattılar!

‘Kapatıyoruz

 Bu kez gerçekten kapandı!

Türkiye’nin çeşitli illerinde, şehir merkezlerinde boş dükkanları belirleyip, yıllardır esnaflık yapıyormuş gibi kampanya başlatan ve ‘Kapatıyoruz’ başlıklı broşür dağıtıp, vatandaşı bu şekilde dükkanlarına çeken kişiler, Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekiplerinin mührü ile karşılaştı

Ruhsat ve vergi yok!

Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinde, kampanya başlatarak, ucuz ve kaliteli olduğunu iddia ettikleri ürünleri sergileyerek satışını gerçekleştiren kişilere Zabıta ekipleri ‘Dur’ dedi. Şehrin merkezi bölgesini tespit ederek, günler öncesinden yine izinsiz ve ruhsatsız olarak broşür dağıtan kişiler, açtıkları dükkanın ruhsatsız ve vergi levhasız olmasından dolayı mühür vuruldu. Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Tuncay Bulut, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kırıkkale’de daha önceden esnafmış gibi ‘kapatıyoruz’ sloganı ile işe başlıyorlar” ifadesinde bulundu.

Haksız kazançtı…

Daha sonra çeşitli broşür ve tanıtım kartları dağıttıklarını belirten Bulut, “İmalattan halka, kapatıyoruz, gibi dikkat çekici cümleleri buluyorlar ve maksimum bir haftalığına kiraladıkları iş yerinde satış yapıyorlar. Biz buna şehir esnafını korumak adına müdahale ettik. Bir iş yerinin vergi levhası, ruhsatı olması gerekiyor. Şuan dükkana mührü vurduk. Ruhsat işlemlerini tamamlamaları halinde açılmasına izin vereceğiz” dedi. Haksız kazanca ‘dur’ diyen zabıta ekipleri, Kırıkkale esnafının takdirini kazandı.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı