Anahtar Kelimeler:

Buruk bir tören yapıldı

Buruk bir tören yapıldı

Kutlama olmadı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı programı Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk sunma töreni ile yapıldı.

Meydandaki program

13 Mayıs’ta  Soma`da yaşanan acı maden faciasında 302 madencinin vefat etmesinin ardından tüm yurtta yas ilan edilmişti.  Bu kapsamda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları da iptal edildi. Bayram sadece çelenk sunma töreni ile kutlanacağı açıklanmıştı. Kırıkkale’de çelenk sunma programı Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Törene Kırıkkale Vali Yardımcıları Rıfat Ata, Mehmet Yıldız, Gençlik Spor İl Müdürü Rıfat Ata, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Özel İdare İl Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bulut, il müdürleri, gençlik hizmetlerinde ki görevli gençler ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk bırakıldı

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ata tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtını çelenk sunuldu.  Tören Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgenin okunması ile sona erdi. Genelgede  “15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2014/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde Gençlik Haftası ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı törenleri sadece çelenk koyma şeklinde yapılacak” ifadelerine yer verildi.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli