Anahtar Kelimeler:

Maganda dehşetine Kaymakamlık projesi

Maganda dehşetine  Kaymakamlık projesi

Güzel bir çalışma

Yahşihan Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Silah atmayalım, hayatları karartmayalım” isimli proje kapsamında can ve mal emniyetini tehdit eden, düğünlerde ve diğer kutlamalarda silah atılması konusu ile ilgili olarak bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Bilgilendirme yapıyor

Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler ilçe merkezinde yapılan düğünleri tek, tek ziyaret ederek “Silah Atmayalım, Hayatları Karartmayalım ” konulu afiş ve broşür dağıtıyor. Bu sayede eğlencelerin üzüntüye dönüşmesinin önüne geçmeye çalışan Toplum Destekli Polislerin oldukça başarılı oldukları gözleniyor. Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Toplum Destekli Polis ekipleri İlçe Merkezinde yapılan düğünlerde silah atılmasının önlenmesi amacıyla düğünleri ziyaret ederek  “Silah Atmayalım, Hayatları Karartmayalım” konulu afişler ve broşürler ile düğündeki konuklara bilgilendirme yapıyor.

Teşekkür ettiler

Ayrıca düğün yerinde herhangi bir kişi tarafından sorumsuzca havaya silah ile ateş edilmesinden kaynaklanan olası kazaların sonuçlarına dikkat çekiliyor. Hazırlanan afişler düğün yerinde herkesin görebileceği yerlere asılarak görsel olarak bilgilendirme yapılırken düğün sahipleri ve konuklar ise görevli memurlar tarafından bizzat bilgilendirilip, broşürlerin dağıtımı yapılıyor. Uygulamaya memnuniyetle karşılayan düğün sahipleri Yahşihan Kaymakamlığının başlattığı örnek uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu