Anahtar Kelimeler:

Hazır kıyma satışı yasaklandı

Hazır kıyma satışı yasaklandı

Zaten yasak değil miydi!   

Veteriner Hekimleri Odası şikâyetleri üzerine hazır kıyma satışları yasaklandı. Hazır kıyma satışlarının yasaklanmasının ardından Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik vatandaşların sağlığını tehdit eden et ürünlerinin yasaklandığını söyledi.

Kıyma uyarısı

Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik ucuz kıyma almaması gerektiğin ve kıymanın satış fiyatının 25 TL olduğunu ifade etti. Fiyatlarının ucuz olması nedeniyle vatandaşların da rağbet gösterdiği hazır kıyma ve endüstriyel üreticiler tarafından vatandaşlara yedirilen bu kıymaların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Karafilik, “Hazır kıymalarda tüberküloz, şarbon, buresella gibi hastalıkların yanı sıra özellikle hazır kıymanın içinde bulunan diğer bakteriler nedeniyle kalp ve böbrek rahatsızlıklarına yol açacak ciddi bulguları barındırıyor. Marketlerde satılan hazır kıymalarda soya fasulyesi dahi kullanıyor.

Kasapları seçin

Satıcıların, ucuz kıyma satmak ve vatandaşların dikkatini çekmek için birçok yol buluyor, Satıcılar, hazır kıymaya, satamayacağı etleri koyuyorlar. Artık bu kıymaların satışı yasaklandı” şeklinde konuştu.  Vatandaşların artık hazır kıyma almaması gerektiğini belirten Karafilik, “Vatandaşlarımız kıyma alırken özelikle kasapları seçmesi gerekli. Hazır kıymaların satışı durduruldu vatandaşların sağlığı için kasaplar olarak bizler her zaman eğitimimizi alıyoruz hijyenik ortamda ve ürünlerimizin her zamana tazeliğine özen gösteriyoruz. Hazır kıymalar birçok hastalıda tetikliyor” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu