Anahtar Kelimeler:

Hükümet Konağı 2015'te tamamlanacak

Hükümet Konağı 2015

Tarih belli oldu!

İnşaatına 2010 yılında başlanan ancak bir süre sonra yüklenici firmanın iflas etmesiyle mahkemelik olan Hükümet Konağı inşaatına geçtiğimiz ay yeniden başlandı. İkinci ihaleyi kazanan firmanın yürüttüğü çalışma hızla sürüyor Kırıkkale valisi Ali Kolat inşaatın 2015 yılında tamamlanacağını söyledi.

Vali tarih verdi

İnşaatına 2010 yılında başlanan ancak bir süre sonra yüklenici firmanın iflas etmesiyle mahkemelik olan Hükümet Konağı inşaatına geçtiğimiz ay yeniden başlandı. İkinci ihaleyi kazanan firmanın yürüttüğü çalışma hızla sürüyor Kırıkkale valisi Ali Kolat inşaatın 2015 yılında tamamlanacağını söyledi. Yeni Mahalle Ata Tepe semtinde inşaatına 2010 yılında başlanan ancak yüklenici firmanın bir takım olumsuzluklar nedeniyle yarım bıraktığı hükümet konağı inşaatına iki yıl aradan sonra yeniden başlandı. İnşaatı yüzde 30 seviyesinde bırakan firmanın mahkeme kararıyla tavsiye edilmesinden sonra ikin bir ihale daha yapıldı. İhaleyi alan firma tarafından yaklaşık iki aydan bu yana yürütülen çalışma hızla sürüyor. Kırıkkale Valisi Ali Kolat inşaatın 2015 yılının ilk yarısında tamamlanacağını söyledi. Kolat “İnşallah yeni binamıza aynı yıl taşınacağız. Meydan rahat bir nefes alacak” dedi. Kolat inşaatın 21 bin lira ile ihale edildiğini belirtti. Eski kütüphanenin restore edilerek aynen yerinde kalacağını bildirdi.

Maddi kayıp yok!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat inşaatın ikinci defa ihale edilmesinde maddi olarak bir kaybın söz konusu olmadığını söyledi. İnşaatı yapan ilk firmanın ihaleyi ihale bedelinin neredeyse yarı fiyatına almasından dolayı böyle bir olumsuzluk yaşandığını belirten Vali Kolat mahkeme süreci nedeniyle ikinci ihaleyi bir yıl gecikmeli olarak yapıldığını maddi olarak hiçbir kaybın söz konusu olmadığını bildirdi. Kolat ikinci ihaleyi alan firmanın inşaatı kısa sürede belli bir seviyeye getirdiğini söyledi. İnşaatta zaman, zaman incelemelerde bulunduğunu belirten Kolat “İnşaat 2015 yılının ilk yarısında tamamlanacak inşallah aynı yıl yeni binamıza taşınacağız, çok yönlü ve kapsamlı bir hükümet konağımız olacak. Bu arada meydan genişleyecek” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu