Anahtar Kelimeler:

Rekor denemesi yapılacak

Rekor denemesi yapılacak

 İlginç bir deneme!

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Kocaeli`de 11 Haziran`da "Toplu Diş Fırçalama Rekoru" denemesi yapacaklarını belirtti.

İlginç bir deneyim olacak

KÜ`den yapılan açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü arasında Roman çocukların diş tedavilerinin yapılmasına ilişkin 4 yıllık iş birliği protokolü imzalandığı ifade edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen KÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil de Fakülte olarak Kırıkkale`de 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında 22 bin 500 çocuğa flor jel uygulandığını kaydetti. Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında Kocaeli`de yaşayan Roman vatandaşların çocuklarına da flor jel uygulamasının yapılacağını bildiren Dülgergil, şöyle devam etti:

Bilgi verildi

"Program bu tip spesifik bir grup için Türkiye`de ilk olma özelliği taşıyor. Program Eylül ayında Kocaeli`de yaygınlaştırılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sağlık Müdürlüğü ve KÜ Diş Hekimliği Fakültesince imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü Türkiye`de ilk defa noter gözetiminde `Toplu Diş Fırçalama Rekoru` denemesi yapılacak. 3 bin 500 ile 5 bin arasında çocuğun katılımını bekliyoruz. Rekor denemesi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu`nun katılımıyla gerçekleşecek." Dülgergil, rekor denemesinin, Dünya Sağlık Örgütü`nün önerileri doğrultusunda toplumsal farkındalık mekanizmasının ağız sağlığı açısından çalıştırılması için önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli