Anahtar Kelimeler:

İşsizliğin azalması için çalışıyoruz

İşsizliğin azalması için çalışıyoruz

 Güç Birliği’nde açıklama yaptı      

Kırıkkale Güç Birliği platformu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında gerçekleşti. Güç Birliği toplantısında konuşma yapan Atalay Kırıkkale’de işsizliğin azaltılmasını hedeflediklerini Nur Cami, Valilik Konağının ve diğer yatırımların çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

İki çağrı merkezi açıldı

Tüpraş Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen Kırıkkale Güç Birliği toplantısına katıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında gerçekleştirilen Güç Birliği toplantısında Atalay, Kırıkkale`deki açılışların önemli olduğunu belirterek, özellikle hastane, üniversitenin bazı binaları ve istihdam alanı açan iki çağrı merkezini açtıklarını söyledi.

Adalet sarayı yapılacak

Birçok ilde bir çağrı merkezinin bile olmadığını belirten Atalay, şöyle konuştu: "Kırıkkale`de Türk Telekom`un ve bir de Turkcell`in çağrı merkezi var. Şimdi orada gençler çalışıyor. Çok da güzel tesisler oldu. Nur Camisi ve Hükümet Konağı inşaatı da önemli. Hükümet Konağı`nın iyi gitmesinden memnunuz. Bugüne kadar bitmiş olacaktı ama aksilikler oldu. Hükümet Konağı Kırıkkale`nin görüntüsünü, şehirciliğini çok değiştirecek. Bir de Adalet Sarayı programa alındı. Arsası Makine Kimya Endüstrisi Kurumu`ndan (Mkek) satın alınmış oldu bir anlamda. Şimdi onun projesi üzerinde çalışılıyor. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde temeli atılacak. Bu da mimari olarak Kırıkkale`ye önemli bir katkı verecek. Muhteşem bir proje olacak." Diye konuştu

Silah OSB katkı sağlayacak

Atalay, Kırıkkale`de kurulması planlanan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`ni (OSB) heyecanla beklediklerini de dile getirdi. Kırıkkale Valiliği`nin projeyle ilgili yazışmaları yaptığını anlatan Atalay, "Proje bittiğinde, altyapı ihalesine başladığımızda orası meydana çıkmış olacak artık. O zaman daha bir görünür olacak. Oranın hızlı bir şekilde dolması için de çalışılacak" şeklinde konuştu.

Kolat bilgi verdi

Kentteki işsizliğin azaltılmasını hedeflediklerini ifade eden Atalay, Kırıkkale`nin bazı iller gibi dışarıdan iş gücü talep eden bir il durumuna geleceğini kaydetti.  Vali Ali Kolat da toplantıda Silah İhtisas Osb, hükümet konağı, adalet sarayı, Nur Camisi, Yeşil Vadi ve yürütülen diğer projelerle ilgili sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu