Anahtar Kelimeler:

İl Başkanı aranıyor!

İl Başkanı aranıyor!

 Partide ilk toplantı

 

Genel Merkez’den bir heyet geldi         

AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen İl Başkanı belirleme süreci Kırıkkale’de de tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Kırıkkale’nin İl Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere şehrin ileri gelenlerine soruluyor.

Genel merkezden heyet geldi

AK Parti Genel Merkezinin yürütmüş olduğu İl Başkanı belirleme süreci Kırıkkale’de de başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 40 ilin istifasının istenmesinin ardından yürütülen çalışmalar yapılıyor. Bu amaçla dün Kırıkkale’ye genel merkezden bir heyetg eldi. Kırıkkale’nin koordinatör Milletvekili olan Diyarbakır Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey dün Kırıkkale’ye gelerek bazı temaslarda bulundu. Kırıkkale’de Milletvekilleri başta olmak üzere, İl, İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Başkanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra şehrin ileri gelenlerine İl Başkanı kim olsun sorusu yöneltiliyor. Genel merkez heyeti Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile de görüştü. Görüşme ve çalışma konusunda bilgi verilmedi.

Belirleyici olacak mı?

Yapılan değerlendirmelerde, öne çıkan ismin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın bu görüşmeler ve çalışmalar neticesinde koordinatör milletvekilleri ile toplantı yapacağı ve İl Başkanı belirleme sürecinin bu yönde gelişeceği söyleniyor. Kırıkkale kamuoyunda yapılan temayül yoklamasında konuşulan isimler ile sonuçlarda çıkan isimlerin zıt yönde olduğu da gelen bilgiler arasında yerini aldı. Buna göre Kırıkkale’de belirleyici gücün üst düzey olacağı belirtiliyor. Yapılan temayülün belirleyici yönünün olup olmayacağı merak konusu oldu.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli