Anahtar Kelimeler:

Sağlıklı Köyler Şenliği

Sağlıklı Köyler Şenliği

 Atalay’ın köyünde şenlik yapıldı

Keskin ilçesi Armutlu köyünde “Sağlıklı Köyler Şenliği” düzenlendi. Etkinliğe Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr, Uzun,  kaliteli sağlık hizmetleri sunmak için, Türkiye genelinde nüfusu 200 kişi ve üzeri köyler baz alarak böyle bir proje uygulandığını dile getirdi. Programda konuşan İlksen Kolat,  Biz bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Amacımız sağlık personelimizle ve diğer kamu kurum ve kuruluşları görevlileri ile birlikte sizleri çeşitli konularda bilgilendirmek ve bazı hizmetleri burada gerçekleştirmektir. Bu çalışmayı yaparken başta İl Sağlık Müdürümüz, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz, Halk Sağlığı Müdürümüz, Kaymakamımız ve İl Kültür Müdürümüz bize büyük destek vermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Önem vermeliyiz

Size bugün ilk yardım, diş taraması, kadın ve çocuk hakları, kadın doğum, kanser tarama, keneye karşı korunma gibi önemli konularda çeşitli bilgiler verip uygulama yapacağız. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, avukatımız sizlere bu konularda yardımcı olacak. Bu arada önemli bir konuya değinmek istiyorum. Kız çocuklarımızın eğitimine yeteri kadar önem verilmemektedir. Aksine gelişmelerin baş döndürücü bir hızla devam ettiği dünyamızda kadının eğitimi çok daha büyük önem kazanmıştır. Bu nedenle kız çocuklarımızın eğitimine çok önem vermemiz gerekmektedir.

Sağlıklı köyler

"Sağlıklı Köyler Şenliği" adını verdiğimiz bu çalışmalarımızı çeşitli aralıklarla başka köylerimizde de sürdüreceğiz. Bu çalışmaların faydalı olması dileğiyle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi. Etkinlikte konuşmaların ardından, sağlık temalı orta oyunu, sağlık ekipleri tarafından ilk yardım gösterisi, Kırıkkale Ustalar Topluluğu müzik dinletisi ile kadın hakları ve sağlığı bilgilendirilmesi ve diş taraması yapıldı. Daha sonra program stantların gezinmesiyle sona erdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu