Anahtar Kelimeler:

Tarihten gelen dostluğumuz var”

 Tarihten gelen dostluğumuz var”

 Cezayir heyetinden ziyaretler        

Üniversiteler arası işbirliği protokolü kapsamında Cezayir Devlet Üniversitesi heyeti Kırıkkale’ye geldi. Heyet, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret etti.

Dostluk ve kardeşlik

Üniversiteler arası işbirliği protokolü kapsamında Kırıkkale üniversitesi ve Kırıkkale Valiliğini ziyaret eden Cezayir Devleti Üniversite heyeti ilk olarak Valiliği ziyaret ettiler.  Ziyarette Vali Ali Kolat heyete fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kolat, “Cezayir her zaman dostumuz olmuştur iki üniversite arası ilişki gelişmesi bizi sevindirdi ekonomik ve ticari anlamda da ciddi gelişme oldu bu ziyaretler buna vesile oluyor. Bu dostluk, kardeşlik artarak devam edecek” dedi.

Daha ileriye gidecek

Üniversiteler arası işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade eden Lounıcı Alı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boumaıza Saıd ise, “Bu ziyaret öncelikle var olan Türk-Cezayir ilişkisini daha ileriye götürecek. Kırıkkale Üniversitesi ve Cezayir Devlet Üniversitesi arasında anlaşma artabilir. Bu ilişkiler daha da ileriye gidecektir. Biz bu anlaşmalardan mutlu olduk” diye konuştu. Ziyarete Lounıcı Alı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boumaıza Saıd, Lounıcı Alı Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Ramı Halım, Lounıcı Alı Üniversitesi hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akham Malıka katıldı.

Saygılı ziyareti

Cezayir’den Kırıkkale’ye ziyarete gelen 2 üniversite rektörü, 1 dekan ve 1 öğretim üyesinden oluşan heyeti Belediye’yi de ziyaret etti. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ın davetlisi olarak Kırıkkale’ye gelen heyette Universite Lounıcı Alı Bilda’nın Rektörü Prof. Dr. Boumaıza Saıd ve aynı üniversitenin hukuk fakültesi dekanı Dr. Rami Halım ve öğretim üyesi Doç Dr. Akham Malıka ile Universite Dr. Yahia Farez Medea’nın rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeghdar yer aldı.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli