Anahtar Kelimeler:

Yağmur fena vurdu!

Yağmur fena vurdu!

 Bir anda geldi ve her yeri su bastı!

Kırıkkale`de dün akşama doğru aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yer yer rüzgarın da etkili olduğu yağışla yollar sularla doldu, bir çok ev ve işyerini su bastı.

Aşırı yağış

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarında, ağaç altlarında yağmurdan korunmaya çalıştı. Zafer Caddesi`nde bulunan iş yerlerini su bastı. İş yeri sahipleri kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.  Cumhuriyet Meydanı`ındaki kavşakta oluşan su birikintisi nedeniyle de araç trafiği bir süre aksadı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de araç akışının yoğun olduğu kavşaklarda görev alarak sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Meteoroloji, hava sıcaklığının 24 derece olduğu kentte, yağışın aralıklarla hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Hastaneyi su bastı

Kentte yaklaşık 45 dakika süren sağanak sonucu, Yüksek İhtisas Hastanesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali`nin Bodrum ve giriş katını da su bastı. Yüksek İhtisas Hastanesi bodrum katındaki psikiyatri servisinde yatan hastaların genel cerrahi servisine görevliler nezaretinde nakledildiği öğrenildi. Ayrıca hastane giriş koridorunun tavanında da çökme meydana gelerek, hasar oluştuğu belirtildi.

Yollarda mahsur kaldılar

Öte yandan, Kırıkkale-Kayseri karayolunun bazı bölümlerinde de araçlar oluşan su birikintilerinin içinde kaldı. Yollar tamamen sularla doldu. Araçların ilerleme imkanı olmadı. Belediye ekipleri duruma müdahale ettiler. Yollarda mahsur kalan vatandaşların paçalarını katlayarak, ayakkabı ve çoraplarını çıkararak su içinde ilerlemeye çalıştıkları gözlendi. 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli