Anahtar Kelimeler:

Sendikalardan taşeron işçi tepkisi

Sendikalardan taşeron işçi tepkisi

 Yeni mi aklınıza geldi!

 

Daha önce neredeydiniz?

Türk Metal Sendikası, Petrol İş Şube Başkanlığı ve KESK üyeleri taşeron işçiliği protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak AK Parti İl Başkanlığı’na yürüdüler.

Açıklama yaptılar

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, örgütlü mücadelenin devem edeceğini ve taşeron işçiliğin artık son bulacağını söyledi. 20 yıldır mücadele verdiklerini belirten Öcal, hükümetin özeleştirdiği kurumların da ekonomiye büyük bir zarar verdiğini bildirdi. Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer ise, hükümetin işçilere ve kamu emekçilerine verdiği sözleri tutmadığını ve toplu sözleşmenin askıda kaldığını ifade etti.

Sendikalara büyük tepki

Ancak sendikaların bugünkü bu tavrı eleştiri konusu oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bir çok kamu kuruluşu özelleştirilirken sendikaların yeterince tepki göstermediği, şimdi Soma hadisesi gündeme gelince “sarı sendika” tavrına düşmemek için böyle bir şey yaptıkları ileri sürüldü. Tüpraş, MKE’nin bir çok fabrikası özelleştirildi ve taşeron işçi çalıştırmaya başladı. O zaman buna hiçbir sendika yeteri kadar tepki göstermemişti. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı