Anahtar Kelimeler:

Bu kez bisiklete bindiler

Bu kez bisiklete bindiler

 Sağlık için her hafta yapıyorlar

Kırıkkale`de Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlık İçin Yürüyoruz ve Bisiklete Binme" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik yapıldı

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Cumhuriyet Meydan`ın da gerçekleştirilen programda, bakanlığın yürüyüşün ve hareketli yaşamın yerleşmesi için 2014 yılını "Hareketli Yaşam Yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, "Sağlık İçin Yürüyoruz ve Bisiklete Binme" etkinliği düzenlediklerini söyledi. Çağın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezitenin, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve bazı kanser türleri gibi birçok sağlık probleminin oluşmasına neden olduğunu dile getiren Güngüneş, şöyle konuştu:

Obeziteye karşı savaş

"Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri de hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Bakanlığımız tarafından toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek istiyoruz. Ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmak amacıyla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Kent genelinde birçok etkinlikleri çalışanlarımızla birlikte yürütmekteyiz."

Güzel bir etkinlik

Her ayın son pazar gününü ülkenin 81 ilinde yürüyüş etkinlikleri düzenlediklerini belirten Güngüneş, konuşmasını şöyle tamamladı: "O ayın önemiyle ilgili farklı temalarda yürüyüşler düzenlemekteyiz. Bu ayki yürüyüşümüz ortaokul öğrencileri ile birlikte bisiklete biniyoruz sağlıklı yaşama yürüyoruz şeklinde bir kampanyamız vardı. Bizde bunu ilimizde gerçekleştirdik. Ramazan ayı içinde yine imamlarımızla yürüyoruz şeklinde devam edecek. Yılın son ayına kadar devam eden yürüyüşler birlikte vatandaşımızı sağlıklı yaşama hazırlayacağız. Böylelikle obezite soncunda meydana gelen hastalıkları engellemeye çalışacağız.

Herkesi bekliyorlar

Halkımızın yüzde 72`si yeterince hareket etmiyor. Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması hususunda fiziksel aktivite imkanlarının oluşturulması, iyileştirmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu nedenle sosyal ve fiziksel ortamların oluşturularak düzenli fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması ve spor tesislerinin oluşturulması çok önemlidir. Biz vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam yürüyüşlerimize bekliyoruz." Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında pankartlar ve dövizler açılarak Sevgi Yolundan, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonunda katılımcılara su ikramında bulunuldu.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli