Anahtar Kelimeler:

O yayına tepki gösterdi

O yayına tepki gösterdi

 Çocukların geleceği ile oynanıyor        

Avukat Abdullah Pekgöz geçtiğimiz gün özel televizyonda yayınlanan ‘O ses çocuklar’ isimli yarışmaya tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi hesabından tepkisini dile getiren Pekgöz, okul çağındaki bu çocukların geleceği ile oynandığını söyledi.

Yazık günah

Facebook hesabından yaptığı açıklamada Pekgöz, “Akşamda yazmıştım. Ama meselenin önemine, vahametine binaen bir daha yazmak zorunda hissettim kendimi. Star TV de başlayan O Ses Çocuklar isimli program Yaşları 12,13 olan çocukları çıkarıp avaz avaz bağırtarak şarkı söyletiyorlar. Jüride de çocuk ve gençlerin idolleri var. Öyle güzel kurgulamışlar ki. Acun ya da bir başkası para kazanacak diye bu çocukların, tüm çocuklarımızın geleceği ile oynuyorlar, yazık günah. Lütfen buna birileri dur desin. Milli eğitim, aileden sorumlu bakanlık, tüm sivil toplum kuruluşları hatta sayın Başbakan” ifadesinde bulundu.   

Sürünmeye devam ederiz

Çocukları sonu olmayan bir girdabın içerisine atıyoruz diyen Pekgöz, “Geçmişte yapılan şarkı yarışmalarındaki rezillikleri, onların sonlarını gördük. Lütfen ki lütfen birileri çok çok acil dur desin. Ülkemizin eğitim durumu ortada, ülkemizde nüfusa göre üniversite ve dengi okul mezunlarının oranı yüzde 16, karşılaştırma yapmak için yazıyorum Güney Kore de bu oran yüzde 65.İşte eğitimimizin içler acısı hali, durumu. Bu çocukları eğitimden, kitaptan, okuldan uzaklaştırmayın. Bir şeyler yapmak lazım yoksa yerlerde sürünmeye devam ederiz. Tatilde oyun oynaması, kitap okuması gereken çocuklar bu programı seyredecekler, hadi bir el atın. Bu mecrada düşüncelerinizi yazın paylaşın” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli