Anahtar Kelimeler:

Aldı başını gidiyor bakalım!

Aldı başını gidiyor bakalım!

 Yasak masak dinleyen yok!

Hepsi boşluktan faydalanıyor

Şehirde son aylarda yol kenarlarında dikkat çeken bir şey var. Nereye bakarsanız bakın moloz yığını ile dolu…

Takip edilmiyor

Kırıkkale Belediyesi’ndeki görev değişimi ve bu değişimden kaynaklanan boşluğu fırsat bilen inşaatçılar inşaatlardan çıkan moloz yığınlarını gelişigüzel her yere döküyorlar. Özellikle son üz aydır, inşaat çalışmalarının da başlamasıyla birlikte molozların yol kenarlarına boca edildiği gözleniyor. Bu durum herkesin dikkatini çekiyor ancak, sadece bu işi takip etmesi gereken yerin, yani Belediye’nin dikkatini bir türlü çekmiyor.

Meclis kararıyla yasaklandı

İnşaat molozlarını Belediye Meclisi’nde çıkarılan bir yasa ile gelişigüzel etrafa, özellikle yol kenarlarına dökmek yasak. Belediye’nin belirlediği alan ya da alanlara dökülebiliyor. Ancak, yönetimdeki taşlar henüz yerine oturmadığı için bunu fırsat bilen bir çok kişi inşaat molozlarını istediği yere, özellikle de yol kenarlarına döküyor. Bunun cezası 7 bin TL. Fakat ceza uygulayan henüz bir otorite de bulunmuyor. 

Firmaların işine geliyor

Bu duruma tepkili olan vatandaşlar, Belediye’nin gözden kaçırdığı bu konuyla ilgilenmesini istiyor. Yol kenarlarının inşaat molozları ile dolmaya başladığı bildiriliyor. Bunun da şehrin giriş ve çıkışında çok çirkin bir görüntü oluşturduğu ifade ediliyor. Takip sisteminin seçimden sonra bırakıldığı kaydedilirken, bunun yeniden başlaması gerektiğinin altı çiziliyor. İnşaat firmalarının molozları yol kenarlarına dökmesi işlerine geliyor. Çünkü Belediye’nin belirlediği alan şehre uzak, dolayısıyla maliyeti de yüksek. Firmalar gözlerine kestirdikleri alanlara kamyonlar dolusu molozu bırakıp gidiyorlar. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli