Anahtar Kelimeler:

Cami temeli atıldı

Cami temeli atıldı

 ‘Camilerimiz hayatımız

açısından çok önemli…’      

Balışeyh Yenili köyüne yapımı başlayan cami için temel atma töreni düzenlendi. Temel atma töreni Vali Ali Kolat ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Vali Kolat, “Camilerimiz hayatımız açısından önemlidir. İyi niyetle yola çıktıktan sonra bitmeyecek iş yoktur” dedi.

Cami temeli atıldı

Yenili köyü cami temel atma töreni Kuranı Kerim okunması ile başladı. Protokol konuşmalarıyla devam eden temel atma töreninde konuşma yapan Vali Ali Kolat, Köylerin yaşanıla bilir hale gelmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Kolat, “Köylerimizde ciddi anlamda boşalma var, bu boşalma sadece Kırıkkale için geçerli değil hemen hemen her yerde aynı. Kırıkkale merkez 193 bin Ankara’da 182 bin Kırıkkaleli var. Köyler yaşanıla bilir hale geldikçe şehirdeki imkan aktarıldıkça doğdukları büyüdükleri köye tekrar göç geliyor. Bu anlamda ihtiyaçlarda kendini doğuruyor her köye yaptığımız gibi bu köye de valilik il özel imkanlarını kullanıyoruz”  diye konuştu.

Bitmeyecek iş yoktur

Kalkınma Ajansı desteği ile güneşten elektrik üretildiğini ifade eden Kolat, “Güneş enerjisi sistemi ile su dağıtılıyor.  Bu sistemi içme suyu için değil bağ bahçe sahiplerinde örnek olacak şekilde çalışma yapıyoruz kanalizasyon asfalt ve birçok alanda yatırımlar devam ediyor.  Bu cami içinde elimizden geleni yapacağız ve köylerimizi yaşana bilir bir hale getirmek için çalışıyoruz. Camiler hayatımız açısından önemlidir. İyi niyetle yola çıktıktan sonra bitmeyecek iş yoktur. Burada önemli değerlerin gayreti ile bitecektir”  dedi.

En kısa sürede bitecek

Dernek kurulmasının ardından katkıların devam ettiğini söyleyen Yenili Köyü Camii Yaşatma Derneği Başkanı Selim Aksoy “ İl genel meclisli döneminde bu kararın alındığını ve daha sonra dernek kurulduktan sonra herkes bize katkı verildi. Camimizi yenileme kararı aldık.  Bu kararın ardından ise bu yola çıktık” diye konuştu. Köy muhtarı Demirel Kandemir ise emeği geçenlere teşekkür ederek caminin en kısa sürede bitmesi temenni etti.

80’li yılarda minaresi yenilendi

Törene katılan İl Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz İse, “ Yenili köyüne Ramazan öncesi manevi hizmet için güzel bir çalışma. Hep birlikte en kapsamlı bir şekilde temel atıyoruz. Yenili köyü halkını tebrik ediyorum derneğimizde cami için her türlü destek için çalıma yapıyor.  Bu temelin atıldıktan sonra köy halkının desteklerdi ile cami en kısa sürede bitecek. İl müftülüğü ilçe müftülü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.  Temel atma törenine katılan Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır yaptığı konuşmada, “Yenile köyü caminin 80’li yıllarda minaresi yapıldı. Şimdi ise cami yenileniyor, inşallah en kısa sürede bitmesi için çalışılacak”  ifadesinde bulundu.

İhtiyacı karşılayacak

Balışeyh İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise “Camilerin sadece dua edilen yerler değil toplumsal birliği sağlayan yerlerdir omuz omuza olduğu yerlerdir camiler birlik beraberliği sağlayan yerlerdir 1948’de yapılan bu cami ihtiyacı karşılamadığı için temeli atılan yeni cami ise ihtiyaçları karşılayacak” dedi.

Yoğun katılım oldu

Protokol konuşmalarının ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde cami temeli atıldı temel atma törenine Kırıkkale Valisi Ali Kolat,  İl jandarma alay Komutanı Harun Karabulut, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır,  İl özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın İL Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve köy derneği yetkilileri katıldı temel atma törenini ardından ise Yenili köyü misafir konağında çeşitli ikramlarda bulunuldu.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı