Anahtar Kelimeler:

‘Hiç kimse, kimsesiz kalmasın'

‘Hiç kimse, kimsesiz kalmasın

 Ramazan açıklaması       

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi İl Müftüsü Bekir Gerek basın mensupları ile bir araya gelerek Ramazan ayı içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerek Cuma günü ilk teravih namazı kılınacak, 28 Haziran Cumartesi günü de oruç tutulmaya başlanacağını hatırlattı.

Her türlü tedbirler alındı

İl müftülüğü makam odasında gazetecilerle bir araya gelen Müftü Bekir Gerek Ramazan, ruhların uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha çok açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği mübarek bir aydır. Olduğunu ifada eden Müftü Gerek, “Kırıkkaleli vatandaşlarımızın, bu mübarek günlerin feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanmalarını temin etmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2014 yılı Ramazan ayı genelgesi doğrultusunda il ve ilçe müftülüklerimizce gerekli her türlü tedbirler alınmıştır.” diye konuştu.

Vaaz ve irşat programları

Ramazan ayı içerisinde çeşitli etkinlikler hakkında da açıklama yapan Gerek, “Ramazan öncesi camilerimizin iç ve dış temizlikleri yapılmıştır. Halıları yıkanarak temizlenmiştir. Ses cihazları elden geçirilmiştir. Böylece camilerimiz Ramazana hazır hale getirilmiştir.  Ramazan ayı öncesinde İlçelerde ve Köylerinde münhal bulunan kadrolar muhtarlıklarla iş birliği yapılarak ramazan ayı dolayısıyla fahri görevlendirme cihetine gidilmiştir.  İl ve ilçe müftülüklerimizce toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik Ramazana özel vaaz ve irşat programları hazırlanmıştır.” Gerek, “Bu yıl Diyanet işleri Başkanlığımız, “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman…” konusu merkeze alınarak, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkıda bulunulacaktır. Herkesin birilerinin kimsesi olması teşvik edilecek, “Müslümanların birbirlerinin kimsesi” olduğu hissettirilecektir” dedi.

245 camide vaaz

Gerek yaptığı açıklamada, “Ayrıca yüz yüze vaaz becerilerini geliştirme seminerine katılan cami görevlileri ile Ramazan ayında vaaz etmek isteyen cami görevlileri kendi camilerinde cemaatine vaaz yapacaklardır. Böylece ilimiz merkezinde 142 görevli 103 camide, ilçelerde 157 görevli 142 camide olmak üzere toplam 299 din görevlimiz tarafından 245 camide yüz yüze vaaz edilecektir.  Ayrıca Cumartesi öğle namazından önce Çarşı Camiinde ve Cuma günü sabah namazlarından sonra Nokta Camiinde yapılmakta olan hadis dersleri Ramazan ayında da devam edecektir. Bütün Camilerimizde sabah, öğle ve ikindi namazlarından önce ve sonra erkek ve bayanlara yönelik mukabele programları tertip edilecek ve hatmi şerifler yapılacaktır. bu doğrultuda ilimiz merkezinde 115, ilçelerde 160 olmak üzere il genelinde toplam 275 camide mukabele okunacaktır” diye konuştu. Bu yılki fitre miktarı 10.00 TL olduğunu ifade edildi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu