Anahtar Kelimeler:

Cami ve Külliye'yi gezdiler

Cami ve Külliye

 İlk kez tarih verildi!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Nur Camii ve Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu. Caminin ne zaman açılacağı konusunda ilk kez tarih verildi.

İnceleme yaptılar

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Nur Camii ve Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu. Kolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cami ve külliyenin Kırıkkale`nin şehir kimliğine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. İnşaat çalışmasının ve cami içi düzenlemelerin hızla devam ettiğini belirten Kolat, başta müftü olmak üzere sorumlu kişilerin elinden gelen gayreti ve çabayı gösterdiğini vurguladı. Cami inşaatının yaklaşık yüzde 90`ının tamamlandığını belirten Kolat, şunları kaydetti:

15 Kasım’da açılacak

"15 Kasım`a kadar caminin açılışını yapmayı hedefliyoruz. Amacımız Ramazan ayına yetiştirmekti ama olmadı. Camimiz Selimiye Camisi`nin özelliklerini taşıyor. Türkiye`de bulunan camilerin öne çıkmış vasıfları ve unsurları da bu camimizde yer alacak. İnşallah bittiğinde Türkiye`ye örnek bir cami olacak. Nasıl ki bizler Osmanlılar ve Selçuklular döneminden kalan tarihi eserlerle iftihar ediyorsak, inşallah gelecekte de bu cami ile nesillerimiz iftihar edecektir. Bu anlamda da camimize çok büyük önem veriyoruz."

6 yıl önce başlandı

Ovacık Mahallesi`ndeki caminin mimarisinde, Mimar Sinan`ın ustalık eseri kabul edilen Edirne`deki Selimiye Camisi örnek alındı. Yapımına 6 yıl önce başlanan caminin, kapalı alanında 3 bin 500, açık alanında ise 7 bin 500 kişi bir arada ibadet edebilecek.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı